Posłuchajcie - Ludzie Poważni!
Mam jak najlepsze intencje aby pomóc w wydaniu książki. Nie tylko ja. Już tu zgłaszał ofertę pomocy "Torney", a to jest Ktoś.
Wszyscy mamy to samo pytanie: jaka jest ta książka? Przeczytam (już się wstępnie umówiłem) - ocenię. Chciałbym wydać dwie rzeczy: sygnalizowane wspomnienia oraz posiadane przeze mnie wspomnienia billakronosa, czyli Zbigniewa Wireckiego ze Stanów. Dostałem pozwolenie na dysponowanie tekstem.
Mój plan jest taki. Wspomnienia Billa znam, są świetne i ciekawe. Mniemam, że omawiana książka jest podobna. Tak przeczuwam po zapoznaniu się ze spisem treści. Jeśli materiału jest dość - będę starał się o dofinansowanie dwóch pozycji. Jeśli materiału jest mało (w sensie jest tyle, ile jest, ale trudno wydać to solo) - może pokuszę się o miniantologię. Jak przyjdzie co do czego - poproszę o pomoc na forum. Zdjęcia, fakty, weryfikacja zdarzeń - ot, zwykła praca wydawcy i historyka literatury (moje wykształcenie). Tak, czy inaczej nie sądzę, aby rzeczonym wspomnieniom było dane zaginąć.
Pozdrowienia dla wymienionych w nagłówku - Ludzi Poważnych.