Witam,
Panie Tomaszu dziękuję za odpowiedź niemniej jednak jeżeli jak pisze Pan….
Gwoli ścisłości - akurat to sformułowanie nie jest żadnym zobowiązaniem, a jedynie wyrażeniem chęci pracy nad poprawą w zakresie danego zagadnienia….
…to jako wyborcę nieco mnie Pan zaniepokoił, gdyż ja właśnie konkretnych zobowiązań spodziewam się ze strony kandydata na radnego, m in. po to abym mógł za 4 lata ponownie zapytać o efekty Pańskich działań. Jeżeli doczytuję się dalszej części Pańskiej wypowiedzi następujących sformułowań….
….W ogóle powiedziałbym, że w zakładce odnoszącej się do mojej osoby ciężko jest znaleźć obietnice czy zobowiązania. Jest za to wyjaśnione dlaczego kandyduję.
…to moje zaniepokojenie zaczyna przeradzać się poważane wątpliwości.
Cieszy mnie z kolei aktywność, o której Pan pisze w poniższych słowach….
Akurat w tym temacie byłem chyba najczęściej wypowiadającym się radnym. Wielokrotnie składałem zapytania odnośnie funkcjonowania polickiego Infraparku i ewentualnego wpływu władz gminy na ewidentnie kulejący podmiot, w którym ma udziały i swojego przedstawiciela w Radzie Nadzorczej. Pytałem również o realizacje Strategii Gminy Police pod kątem pozyskiwania inwestorów. W odpowiedzi słyszałem jedynie słowa zapewnień o trosce i zmartwieniu obecnym stanem rzeczy w tym temacie.
…niemniej jednak rodzi się pytanie, czy poza interpelacjami nie było możliwości innego działania w przedmiotowym temacie? Chodzi mi o propozycje konkretnych rozwiązań w kierunku zmiany obecnego stanu rzeczy…stąd moje wcześniejsze pytanie o Pana pomysły na dalszą działalność w temacie inwestycji w przypadku reelekcji.
Powtórzę to co napisałem na stronie: legitymizację mojego starania się o mandat stanowi moje wykształcenie i doświadczenie zdobyte w mijającej kadencji Rady Miejskiej. Natomiast pracy zawodowej - mimo że nauczyłem się w niej bardzo wiele - wolałbym do tego nie mieszać.
Panie Tomaszu, pozwoliłem sobie zagaić o Pańskie sukcesy zawodowe, tylko dlatego, iż tak szeroko opisał Pan swoją pracę, przyznaję wydaje się być ciekawą, która wg. mojej opinii winna być źródłem sporego bagażu doświadczeń godnych wykorzystania w pracy w radzie miejskiej.
Pozdrawiam.