Inne tematy > Dla forumowiczów

Anonimowość a kultura na forum

(1/17) > >>

JazzCalifornia:
Z dystansu czasu, bez żadnych uprzedzeń śledzę to forum. I choć mieszkałem wiele lat w Policach, Kuba może mi zarzucić że jestem obcy. Pisać o sobie też nie będę bo to .....chwalenie się :) Mam jednak wrażenie że "coś" steruje przebiegiem wątków i poglądów. Ktoś ma obawy o stołki i pozycje,przed intelektm i zmianami. Dba o to aby "lud" żył w ciemnocie i niewiedzy. Przykład . Nadaremnie się p. Kłyś wychyla. Nie jestem "blizniakiem" Szkutnika51 Ale "morderstwo" popełnione z premedytacją jest wynikiem zawiści że ktoś jest bardziej światłym,spostrzegawczym,obiektywnym dowodzi że tak jest.
Szkutnik51 wypunktował z precyzją wady Naszego społeczeństwa biorąc za przykład Police. Bo tam najczęściej przebywał. Sądząć po jego postach. Ilu przejrzało na oczy? a ilu to zbulwersowało? Niewielu. Jedynie administracje. Temat ten będzie często wracał na łamy forum za sprawą ludzi którzy doznali przyjemności obcowania w normalnym, uporządkowanym świecie. A teraz wracają do kraju. Ci ludzie mogą wiele wnieść dobrego.
Potrzeba jednak troche szacunku. Dla osób,ich poglądów i doświadczenia. Uczyć należy się od lepszych.

admin:

--- Cytat: "JazzCalifornia" ---Dla osób,ich poglądów i doświadczenia. Uczyć należy się od lepszych.
--- Koniec cytatu ---

Szanowna emigracjo - kto dał Wam prawo uważać się za lepszych.

--- Cytat: "JazzCalifornia" ---Mam jednak wrażenie że "coś" steruje przebiegiem wątków i poglądów.
--- Koniec cytatu ---

Gdyby wszystkie wątki zakładała administracja - można by formułować tego typu zarzuty. Jednak tak nie jest.
Czy faktycznie policzan uważasz za debilne społeczeństwo, które daje się sterować i czy informacje i dyskusje na tym forum, zwłaszcza w dziale polityka to dbałość aby "lud" żył w ciemnocie i niewiedzy?

--- Cytat: "JazzCalifornia" ---Temat ten będzie często wracał na łamy forum za sprawą ludzi którzy doznali przyjemności obcowania w normalnym, uporządkowanym świecie.
--- Koniec cytatu ---

Czyli my żyjemy w nienormalnym i nieuporządkowanym świecie - i dlatego musimy na klęczkach słuchać tego co głosi szanowna emigracja?

RobertPolice:

--- Cytat: "admin" ---
--- Cytat: "JazzCalifornia" ---Dla osób,ich poglądów i doświadczenia. Uczyć należy się od lepszych.
--- Koniec cytatu ---

Szanowna emigracjo - kto dał Wam prawo uważać się za lepszych.

--- Cytat: "JazzCalifornia" ---Mam jednak wrażenie że "coś" steruje przebiegiem wątków i poglądów.
--- Koniec cytatu ---

Gdyby wszystkie wątki zakładała administracja - można by formułować tego typu zarzuty. Jednak tak nie jest.
Czy faktycznie policzan uważasz za debilne społeczeństwo, które daje się sterować i czy informacje i dyskusje na tym forum, zwłaszcza w dziale polityka to dbałość aby "lud" żył w ciemnocie i niewiedzy?

--- Cytat: "JazzCalifornia" ---Temat ten będzie często wracał na łamy forum za sprawą ludzi którzy doznali przyjemności obcowania w normalnym, uporządkowanym świecie.
--- Koniec cytatu ---

Czyli my żyjemy w nienormalnym i nieuporządkowanym świecie - i dlatego musimy na klęczkach słuchać tego co głosi szanowna emigracja?
--- Koniec cytatu ---

Złośliwa forma odpowiedzi nie rokuje merytorycznej polemiki. Muszę jednak zgodzić się z autorem - można żyć godniej i wygodniej. Trzeba tylko tego doświadczyć.

Piotrek:
Po wypowiedziJazzCalifornia można sądzić że chodzi o ciemnotę w sensie wiedzy co robi władza. Trochę przebywam za granicą i stwierdzam że 90% osób ma gdzieś co robią politycy/władza. Każdy jest zajęty własnymi sprawami: praca, nauka, rozrywka. Lecz trzeba przyznać, że świat zachodni jest o wiele bardziej uporządkowany, ale jednak Polska ma swój swojski klimat. I to właśnie ten klimat będzie ciągnął Polaków z powrotem do ojczyzny.

JazzCalifornia:

--- Cytat: "Piotrek" ---Po wypowiedziJazzCalifornia można sądzić że chodzi o ciemnotę w sensie wiedzy co robi władza. Trochę przebywam za granicą i stwierdzam że 90% osób ma gdzieś co robią politycy/władza. Każdy jest zajęty własnymi sprawami: praca, nauka, rozrywka. Lecz trzeba przyznać, że świat zachodni jest o wiele bardziej uporządkowany, ale jednak Polska ma swój swojski klimat. I to właśnie ten klimat będzie ciągnął Polaków z powrotem do ojczyzny.
--- Koniec cytatu ---

Błyskotliwa konkluzja - gratuluje. Żaden z nas nie ma zamiaru poniżać lub ośmieszać mieszkańców akurat Polic. Natomist mało kto znosi "rządową propagandę niemocy" w wielu istotnych dla społeczeństwa sprawach. Wyciagając wnioski z sytuacji gminy Police, można by pokusić się o bardziej agresywne stwierdzenia pod adresem władzy. Choćby to co robią podopieczni p. Pisańskiego (wiedza zaczerpnięta z forum WP) Słuchając relacje z sesji, można wyciągnąć wniosek że ten Pan jest nieudaczniakiem na stanowisku lub  skorupowanym urzędnikiem. I w zachodnich strukturach taki facet dawno by pożegnał się z posadą choćby według zasady odpowiedzialności za podległych mu pracowników. Argument- do tej pory (kilka lat) nie słyszałem żadnych skarg, przemawia na jego niekorzyść. I o takich doświadczeniach mówimy !

--- Cytuj (zaznaczone) ---Lecz trzeba przyznać, że świat zachodni jest o wiele bardziej uporządkowany, ale jednak Polska ma swój swojski klimat. I to właśnie ten klimat będzie ciągnął Polaków z powrotem do ojczyzny
--- Koniec cytatu ---

Podobny "klimat" można znaleść w wielu miejscach świata. Ja nazwał bym to patriotyzm i sentyment.

--- Cytuj (zaznaczone) ---Czyli my żyjemy w nienormalnym i nieuporządkowanym świecie - i dlatego musimy na klęczkach słuchać tego co głosi szanowna emigracja?
--- Koniec cytatu ---

Domyślam się że ten fragment pochodzi od właściciela forum skrytym za nikiem - Admin.
Oceniam że Pana aspiracje są równe lub conajmniej zbliżone do urzędników Gminy Police.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej