W zasadzie nie chce mi sie zbytnio rozpisywac o czyms co jest jasne.
Oczywiscie jasne jest nie dla wszystkich , jak to ktoś już wspomniał.
Zgadza sie jest grono -grupa ludzi , których to co dzieje sie w Policach - to co sobą przedstawiaja rzadzacy -wrecz śmieszy , przygladają się z irytacja na sposób sprawowania władzy - na te wszystkie drobne i wieksze machloje i w zasadzie każdy madry człowiek nie chce w czyms takim czestniczyć.
Pod jednym warunkiem ,że nie jest niczm zwiazany i od niczego uzaleznionym , a najbardziej stanowiskiem pracy w tej Gminie.
A ci co uzaleznili sie w taki czy inny sposób niestety zmuszeni sa do rozmawiania lub pisania właśnie miedzy wierszami - jak za komuny -mówili inaczej ,myśleli inaczej i donosili inaczej.
Nie wiem ,czy takimi ludżmi powinno się pogardzać , czy współczuć.
Wiem za to jedno !
Ludziom pozbawionych honoru , ambicji , mozliwosci swobodnego mówienia to co sie mysli - znacznie gorzej sie zyje - o ile ich wegetacje mozna nazwac życiem skoro jest się marionetką.
Masz przyjąć rzeczywistość taką jaka jest i nic więcej. Kolejnym burmistrzem Gminy Police będzie Władysław Diakun. Założysz się? Żadne "szkutniki" nie pomogą!
Po Diakunie (w 2014)..., ale po co mam Ci to powiedzieć? Czekaj spokojnie! W swoim czasie się dowiesz.
Pozdrawiam - YAK.
Panie Janku !
Biorąc rzeczywistość jaka jest naprawde to nasz Szanowny Pan Burmistrz ma wieksze szanse na zakończenie , ale gdzie indziej .
Owszem *szkutniki* może i nie pomogą , ale żyja też inni , którzy jak narazie spokojnie sie przygladaja - ( Pańskie oko konia tuczy) i moze nie maja ochoty w tej szopce uczestniczyć, co nie świadczy że nie wiedza i widzą co tak sie naprawde wyprawia.
Nie zakładałbym się na Pana miejscu bo mozna się zdziwić i do tego te nieszczęsne przysłowie- woził wilk razy kilka powieżli i wilka.
Jak ktos jednym podpisem zatwierdza kwoty 100 000 na wykonanie prac , zamias robić to komisyjnie jak wymaga umowa i prawo - to jak to mozna nazwać? - cwaniactwo ? głupota ? , a moze pewnosc siebie , bo w koncu kto to zechce sprawdzić?
Róże ktoś wreszcie zechciał , poczekamy spokojnie na resztę.
P.S. Wolę jednak Pana w takiej roli
Ta rola niestety uzalezniona jest od szali , a szkoda !
Diakun owszem, wydaje się być potrzebny - sobie, niewątpliwie panu yak'owi (dopóki czerpie z tego korzyści), kumplom z otoczenia. Ale co Police na tym zyskały?
Jak to co ? , dla jednych zrobili rondo , dla drugich kapliczke i Papierza w sasiedztwie, wali sie sporo rachunków na zielen , kwiatki, przecież tego nie sposób policzyc , a zobacz ile co rocznie to kosztuje Gmine, kamerki robią za dwa razy tyle co powinny kosztować , drogi się wiecznie naprawia tu mozna też jechać do maxa , Transnet, ZGKiM , gruntu , obiekty, itd itd itd .
I następna kadencja ma oczywiscie zapewnić podtrzymanie prawidłowej drogi rozwoju.
Może tak być , a może i nie -wszystko zależy.
Pozdrowienia -szkutnik 51- szanuje modelarstwo sam sie ponad 20 lat temu zajmowałem tym tematem za ciezkie pieniadze kupowało sie ,webrapropa , simpropa, silniki MVVS z Czech sprowadzałem z Rosji , i RFN - naprawde miło sie wspomina , i prawda jest że naucza i wychowuje , nie widziałem jeszcze nikogo z modelarzy ktory ćpa ,pije chamstwo sobą reprezentuje ,
ale niestety to nie tu i nie wymagaj tego od nikogo to walenie głowa w sciane.
W zeszłym roku w Dabiu na lotnisku przygladałem się gdzies 15 -latkowi jak fantastycznie pilotował helikopterem -dech zapiera ! , nawet małożonka oczu nie mogła oderwać.
A tu ! tu sie licza fifki -kto ile sie na nabuzje jakims swiństwem i godzinami sobie opowiedaja jakie to wrazenie, albo jak gdzies wspominasz nabuzowane 13-latki fascynuja sie utrata dziewictwa ,przy pełnym braku poszanowania swojej przyszłej kobiecości . Brak słów .pozdr.