• Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)  (Przeczytany 117366 razy)

Offline Qba99

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 368
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #720 dnia: Listopad 09, 2016, 16:14:46 »
Moim zdaniem minimum na teraz to GTX 1060 6GB a on kosztuje kolo 1200.
Trochę pojechałeś z tym minimum. Taka GTX 750 Ti w zupełności wystarczy jako "minimum", a koszt połowę tańszy od 1060.

Co nie zmienia faktu, że jeżeli to ma być komputer do gier to im lepsza (droższa) karta tym lepiej.
Co do wyboru konsola<>PC: zależy w co grasz, na jakim poziomie i ile masz kasy. "Główny nurt" Esportu (czyli to w co gra większość ludzi) to niestety gry na PC.
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2016, 16:21:38 wysłana przez Qba99 »

Offline Beny2002

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 495
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #721 dnia: Listopad 09, 2016, 17:31:59 »
Samo granie w strzelanki na padzie nie mogę się przekonać. No ale sama różnica ceny na paru tytułach gier między ps4 w PC jest spora.

Offline Kilofownikownia

  • VIP
  • ********
  • Wiadomości: 1272
  • Kilo Kilofa
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #722 dnia: Listopad 09, 2016, 18:27:01 »
Taka GTX 750 Ti w zupełności wystarczy jako "minimum"
Chyba do sapera...

Offline Beny2002

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 495
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #723 dnia: Listopad 09, 2016, 18:53:56 »
Nie no patrzyłem na YouTube grają na tej karcie w wiedźmina 3 i przy średnich detalach około 50fps :-)

Offline Kilofownikownia

  • VIP
  • ********
  • Wiadomości: 1272
  • Kilo Kilofa
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #724 dnia: Listopad 09, 2016, 18:57:30 »
To jeśli już to nadal nie 750Ti tylko 1050. I weź pod uwagę, że za rok to będzie minimum i ledwo 30fps. Jeśli to ma być komp głównie do grania to w mojej opinii wszystko poniżej 1060 6GB będzie za słabe. Szczególnie w perspektywie roku i więcej.

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3819
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #725 dnia: Listopad 09, 2016, 19:25:57 »
Może podaj pełną konfigurację kompa, to zobaczymy, czy ta karta będzie odpowiednia ;)

Offline Beny2002

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 495
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #726 dnia: Listopad 09, 2016, 20:07:26 »
Rbk jeżeli do mnie to piszesz to nie podam bo patrzyłem jak ta karta chodzi. No ale z tego co widzę to jeszcze muszę dozbierac. Ale z tego co widzę to bez min. 3000 nie podejdę. Więc jeszcze chyba pogram sobie na Ps3 bo nie chce brać czegoś co zaraz będę musiał wymienić :-/

Offline VIRUS

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 392
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #727 dnia: Grudzień 28, 2016, 20:12:48 »
Jaki router polecacie pod Vectre  150Mb/s??
- ten który zostawili "epc3928s technicolor" obcina transfer o połowę po wifi
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2016, 20:17:40 wysłana przez VIRUS »

Offline Ważniak

  • Moderator
  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 1656
  • Płeć: Mężczyzna
  • Subiektywnie obiektywny
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #728 dnia: Grudzień 29, 2016, 06:54:07 »
Jakiś z wifi ac (jeśli komputer obsługuje), ja używam Asusa rt-ac51u. Dzwonili do mnie z tą oferta to ich wyśmiałem jak mi kobieta powiedziała, że ich router radzi sobie z takimi prędkościami.
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.

Offline VIRUS

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 392
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #729 dnia: Grudzień 29, 2016, 10:52:41 »
Jakiś z wifi ac (jeśli komputer obsługuje), ja używam Asusa rt-ac51u. Dzwonili do mnie z tą oferta to ich wyśmiałem jak mi kobieta powiedziała, że ich router radzi sobie z takimi prędkościami.
Jak to jest spięte z ich routerem/możesz opisać lub wrzucić fotkę?

Offline Ważniak

  • Moderator
  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 1656
  • Płeć: Mężczyzna
  • Subiektywnie obiektywny
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #730 dnia: Grudzień 29, 2016, 11:48:16 »
Jak to jest spięte z ich routerem/możesz opisać lub wrzucić fotkę?
Ich router połączony z  moim przez kabel. Konfiguracja ich routera bez zmian, u mnie też (tylko teraz nie pamiętam, czy mam wpięty kabel do WAN, czy WLAN. Wszystkie moje urządzenia kablowe (dekoder, konsola itp) podłączone do mojego routera. Komputery/telefony po wifi. Mam ofertę 100/10, po kablu daje to jakieś 99-100, a po wifi w granicach 95Mbps.


Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3819
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #731 dnia: Grudzień 29, 2016, 11:55:46 »
Z cisco vectry wychodzisz kablem przez port lan 1-4, do wan w twoim nowym routerze - działa

Problem będzie w momencie, gdy będziesz chciał przekierować porty, wtedy ta konfiguracja nie będzie poprawna.

Offline Ważniak

  • Moderator
  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 1656
  • Płeć: Mężczyzna
  • Subiektywnie obiektywny
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #732 dnia: Grudzień 29, 2016, 12:14:00 »
Problem będzie w momencie, gdy będziesz chciał przekierować porty, wtedy ta konfiguracja nie będzie poprawna.
No niestety. Ale na routerze vectry i tak nie możesz nic zrobić.
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.

Offline Kilofownikownia

  • VIP
  • ********
  • Wiadomości: 1272
  • Kilo Kilofa
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #733 dnia: Grudzień 29, 2016, 12:20:10 »
Ale na routerze vectry i tak nie możesz nic zrobić.
Możesz i to bardzo dużo. A przekierowanie portów też będzie śmigało, trzeba tylko ten sprzęt od vectry przestawić w tryb "Bridge" a nie "Router".

Offline Ważniak

  • Moderator
  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 1656
  • Płeć: Mężczyzna
  • Subiektywnie obiektywny
    • Zobacz profil
Odp: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #734 dnia: Grudzień 29, 2016, 12:27:46 »
Możesz i to bardzo dużo. A przekierowanie portów też będzie śmigało, trzeba tylko ten sprzęt od vectry przestawić w tryb "Bridge" a nie "Router".
A masz do niego hasło? :D
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.