Nie wiem o jakie lodówki chodzi, poproszę o jakieś konkrety.
1. Komora chłodnicza do kuchni GCEiR w Trzebieży, rok 2014, wydatki majątkowe, pozycja 92604 - po zmianie zarządzeniem z 17 listopada jest 41098 zł, co sugeruje, że to cena końcowa. Jeśli coś wiesz, chętnie się dowiem, jeśli nie, to tu Ci odpuszczam. Wydatek OSiR, niech się tłumaczy Twój partyjny kolega
2. Rok 2012, rozdział 75022, uchwała XXV/182/2012 - 28000 zł na chłodziarko-zamrażarkę do pomieszczenia socjalnego Urzędu Miejskiego oraz doposażenie zastawy stołowej w biurze rady. Tu Ci nie odpuszczam.
Z wykazu umów wynika, że zastawa została dokupiona (dwie pozycje, w sumie prawie 15 tysięcy), ale lodówki nie znalazłem (może błąd, może niedokładnie szukałem, może w końcu zakupu nie było, a może urząd próbuje coś ukryć - to chyba wszystkie możliwości).
Z rachunków wychodzi, że zostało na nią ponad 13 tysięcy złotych. Pytanie: czy została kupiona, za ile, od kogo i co to za model?
Przy okazji pytanie o tę drogocenną zastawę stołową: co i ile sztuk, gdzie można je obejrzeć i policzyć
Rezerwa na Policką Kartę Rodziny została rozdysponowana przed wyborami, tzn. Komisja Budżetu opiniowała taki wniosek przed wyborami, zdaje się że w okolicach 5 listopada, nie pamiętam dokładnej daty. Z takim wnioskiem wystąpił Burmistrz do Komisji Budżetowej. Argumentował, że w tym roku Karta nie zostanie wprowadzona i zaproponował przeznaczenie środków z tej rezerwy na inne cele.
Czyli jedna obietnica wyborcza poszła do kosza jeszcze przed wyborami