Witam, ponawiam pytanie:)
szukam dla szczeniaka jednego, dobrego weta, który będzie ją prowadził od szczepień, przez kastrację, po ewentualne przygodne problemy. Po analizie wszystkich możliwych forów mam do wyboru - tych, na temat których nie spotkałem złej opinii - by ktoś odradzał a często chwalił. Chciałbym Was prosić o opinie na temat tych najlepszych w Szczecinie.
1. Na Parkowej - dr. Piotr Namysłowski i dr Agata Włodarczyk - macie jakieś zastrzeżenia? Fachowcy z pewnością ekstra, tylko w środku w przychodni, tak trochę wygląda to na trochę nie sprzątany magazyn i tak zauważyłem, że po zmianie klienta (wyjście i wejście od razu - minięcie się w drzwiach) - nie widać spryskiwania stołu - wchodząc już na poczekalnie odnosi się klimat niesprzątania... Kompetencji nie podważam, tylko brak tej lśniącej czystości w poczekalni i gabinecie... Można po tym domniemywać, że np końcówka otoskopu przy zaglądaniu w ucho psa wcale nie musi być sterylna dla każdego innego pacjenta... Brak w tam jest przeraźliwej higieniczności a powinien być to standard dla takiego miejsca... jakie macie opinie? A poza tym każda lecznica mająca swoją stronę www chwali się swoim wnętrzem, czystością, sprzętem, zapleczem w postaci fotek... na stronie lecznicy na Parkowej jest galeria - ale są tam tylko fotki pupili klientów. Dlaczego lecznica w postaci fotek nie pokazuje gabinetów, zaplecza medycznego? Dlaczego się nie chwali?
2. Holiwet na Porannej na Bezrzeczu i dr Małgorzata Olejnik - brak opinii negatywnych na forach ale też nie zauważyłem żadnych konkretnych pochwał. Na stronie www w galerii można zobaczyć czystość, nowość, schludność, pokazany jest gabinet, sala operacyjna, gdzie tylko można położone kafelki, by lepiej zadbać o to wszystko pod względem higieny. Mam tylko pytanie - ktoś miał już odczynienie z panią dr Małgorzatą Olejnik? Co można powiedzieć o jej kompetencjach, rzetelności, kontakcie z psem i opiekunem? Jaka jest w chirurgii? (kastracja)? Jakie macie opinie?
3. Dr Brzeski z żoną na Mierzynie - to chyba jest ideał pod względem każdym. Tylko jaki widać w tym rozsądek ze strony lekarza dla klientów, że się przyjeżdża z psem na szczepienie i stoi tabun ludzi, po dwie godziny trzeba czekać, poczekalnie mała, ludzie kucają lub ze zwierzętami przed lecznicą włóczą się? Jeżeli jest takie obłożenie, to dlaczego nie ma rejestracji? Nie czaje tego... Ten fakt bardzo zniechęca. jakie tu macie opinie?
4. Dr Małgorzata Szczepańczyk z mężem na Łukasińskiego. Mają dobre opinie, na zdjęciach widać, czystość schludność, rzetelność a jak u nich z chirurgią (kastracją) jest? Jakie macie opinie?
Dla mnie kasa się nie liczy. Ważne są tylko u wetów i w lecznicy kompetencja, rzetelność, nienaganna czystość (że się wchodzi i czuć, że właściciel dba i higienę), odpowiednie zaplecze no i by 2 godz nie czekać ,by wejść na szczepionkę...
Innych wetów nie biorę pod uwagę - ta czwórka wybitnie się wybija w Szczecinie a chcę wybrać spośród tych, na których temat złego zdania nie znalazłem...
Proszę Was o opinie, spostrzeżenia z doświadczeń z tymi wetami... Którego weta byście wybrali?