Przez całą dobę na forum nie znalazł się nikt, kto zdobyłby się choćby na coś typu "weż się już MrW bardziej nie pogrążaj". W sumie smutne.
A no widzisz Wykidajło- za chwilę jestem skłonny do przeprosin Ciebie i odszczekania wszystkiego co napisałem w tej kwestii, ale jeszcze jedna wątpliwość- czy te wszystkie osiągnięcia to tylko ostatni rok szkolny, czy także poprzednie lata szkolne?
Poszukaj sobie - czyli zrób to, co powinieneś był zrobić, zanim zacząłeś opluwać gimnazjalistę.
Wierzę, że przeprosisz i odszczekasz. Ale nie mnie będziesz przepraszał, tylko mojego syna, którego oszkalowałeś i nadal próbujesz szkalować, choćby w powyższym cytacie. I nie tak, jak sobie wymyślisz, tylko na moich warunkach.
Masz dwie możliwości: zachować resztkę godności i przeprosić w sposób, jaki podam, albo zachować się jak tchórz i liczyć na to, że nie będzie mi się chciało tracić czasu na sądy. Będzie - ale oczywiście możesz mieć nadzieję.
Na decyzję masz czas do końca roku 2014. Wystarczy, żeby skonsultować z kim chcesz - rodziną, prawnikiem, fanklubem. Jeśli wybierzesz pierwszy wariant, będziesz miał do końca tygodnia czas na wykonanie. Dokładne, co do joty - odstępstwa to zerwanie ugody i przejście do wariantu 2. To samo dotyczy dowolnych kombinacji, które mogłyby zmienić sens przeprosin lub utrudnić komuś ich odczytanie. To ja ocenię, czy wypełniłeś warunki, pamiętaj.
1. Wariant pierwszy - publikujesz w tym wątku i na swoim profilu na fejsbuku poniższe oświadczenie. W całości, bez żadnych zmian, z wyjątkiem wpisania swojego imienia i nazwiska w miejsce kropek oraz swojego wieku tam, gdzie podkreślniki. Dane mają być oczywiście prawdziwe.
Ja, .............................., lat __, występujący na forum Wirtualnych Polic jako MrW, przepraszam szesnastoletniego mieszkańca Polic za swoje kłamstwa na jego temat, w których głosiłem m.in., jakoby tytuł laureata kuratoryjnego konkursu z języka angielskiego załatwiła mu dyrektor Zespołu Szkół im. Ignacego Łukasiewicza. Oświadczam, że były to wyłącznie wyssane z palca pomówienia.
Wieszasz to bez żadnych komentarzy czy innych dodatków, jako swój wpis. Na fejsbuku ma być udostępnione publicznie i być widoczne stale na górze osi czasu. Po dwóch tygodniach wpis z fejsa możesz usunąć. Na forum ma zostać.
Oprócz tego przelewasz 200 zł na konto stowarzyszenia Watchdog Polska: 02 2130 0004 2001 0343 2101 0002 i pokazujesz tu dowód przelewu. Numer konta i inne dane nadawcy możesz zamazać, ma być widoczne konto, na które przesłałeś pieniądze, i "koszty ugody" wpisane jako tytuł przelewu. Watchdog Polska to ludzie, którzy robią wiele dobrego dla jawności życia publicznego w naszym kraju, przyda im się każde wsparcie.
2. Wariant drugi - czekasz na pismo od mojego prawnika. Będzie cię to kosztowało więcej, nie tylko finansowo, bo będę żądał publikacji przeprosin również w innych miejscach, a ich treść też będzie nieco inna.
Myślę, że bez trudu znajdziesz prawnika, który oceni, jaką masz szansę na wygraną, i będziesz mógł świadomie podjąć decyzję.