Całe clou programu polega na tym, że, pozwolę sobie zaryzykować, tutaj nie ma zwolenników AMN. Pokusiłbym się również o stwierdzenie, że nikt pierwotnie nie miał zamiaru jej bronić, bo każdy zdawał sobie sprawę, że babka jest karierowiczką i długo tu miejsca nie zagrzeje. Tutaj znajdą się natomiast przeciwnicy Pani Chmielewskiej - i słusznie. Niestety fani przedsiębiorczej nie mają pojęcia o co walczą. To był układ,w którym od początku do końca chodziło o kasę. Gdy układ dla kogoś okazał się nieopłacalny to wprowadzono nowy. Staremu układowi się to nie spodobało, więc zaczął wojnę. W obrzydliwy sposób wykorzystano uczniów i ich rodziców. Żadna filozofia, cały świat tak funkcjonuje. Może się to komuś podobać lub nie. To, że przedsiębiorcza trwoniła publiczne pieniądze też nie jest kłamstwem. Fakt że, jedynym argumentem przeciw temu jest "a AMN też tak robiła" to chyba dostateczny dowód? Wrócił stary układ - fantastycznie. Zostaliście zwolennicy przedsiębiorczej brzydko wykorzystani a jeszcze chodzicie i bijecie brawo.
Widzę ,że tak naprawdę nie rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi.....
Pomijam to że B.Ch. była bardzo dobrym dyrektorem szkoły (też tak uważałeś ) ,że za jej czasów szkoła bardzo się rozwinęła ,że dużo się działo,poprawiły się warunki pracy nauczycieli i uczniów. Pomijam też fakt ,że była zwyczajnie bardzo dobrym człowiekiem z resztą znasz ja Bardzo dobrze prywatnie.... była dobra dla nauczycieli,pozostałych pracowników a przede wszystkim dbała o uczniów.Była otwarta na wszelkie inicjatywy,wspierała was moralnie i starała się też finansowo. pewnie były nieliczne osoby które były jej przeciwne ale to jest normalne....
Zapewne jej zwolennicy inaczej przyjęli by fakt że nie wygrała konkursu gdyby nie był on zwykłym sk....stwem . Wszyscy wiedzą jak w powiecie ją traktowali,jak próbowali zniszczyć psychicznie,jak od pewnego czasu rzucali kłody pod nogi,jaką płaciła karę za to żebyście mogli spokojnie pracować.Krótko mówiąc dbała o wasze dupy .To że się nie ugięła nie podobało się władzy.
Ludzi bulwersowała i bulwersuje do dzisiaj ta ohydna ustawka ,którą był konkurs. Ludzie wiedzą jakie i do kogo były podchody i naciski . Wiadomo też dlaczego kuratorium na konkurs oddelegowało ludzi z Koszalina....bo sami nie potrafili zrobić takiego łajdactwa o które ich proszono albo im kazano osobie ,którą bardzo cenili i co roku nagradzali za dobrą pracę....wiadomo też, bo są na to odpowiednie dowody że delegacja z powiatu pojechała do Goleniowa na pertraktacje we wiadomej sprawie....nie udawaj że o tym nie wiesz. Nie chodziło też o super kwalifikacje kontrkandydata na nowego dyrektora ,jakiekolwiek by nie były to by wygrał
Nie sądzę też ,żebyś nie wiedział jakie były losy AMN w innych placówkach...nigdzie nie zagrzała miejsca i wiele osób wie dlaczego,świat jest mały i środowisko nauczycielskie też ,wieści rozchodzą się szybko. Jest jeszcze wiele spraw ,które bulwersują ludzi i nie chce mi się już na ten temat rozpisywać.
I powiedz mi tylko kto się stał zażartym zwolennikiem nowej dyrekcji? osoby ,które nie miały siły przebicia przy B.Ch,które czuły się niedoceniane a mają rozbuchane ego.... to oni zwęszyli dla siebie szansę na zaistnienie i bycie ważnym u boku kogoś ,kto ich( jeszcze) nie zna.
Post Merge: [time]Styczeń 21, 2015, 18:42:47 [/time]
Ja uczę w szkole? Coś mnie chyba ominęło...
Jak kilka innych osób myślę,że tu uczysz a jeśli nie ,to nie powinieneś się chyba wypowiadać na temat poziomu nauczania w szkole ?
"Wiele? Znaczy się ile? Później niż tydzień po rozpoczęciu roku szkolnego?" to Twoje słowa ? to nie jest pytanie pomimo znaku zapytania na końcu.