Grzegorzu pytanie do Ciebie:
1. Czy zostały już uchwalone stawki 12/20 zł od osoby ?
2. Jak wygląda sprawa częstotliwości odbioru śmieci z bloków mieszkalnych a jak z budynków indywidualnych ?
Pytam się bo z przeczytanych wcześniej postów nie wynika jasno jak się maja sprawy.
Gdzieś wcześniej wyczytałem, że częstotliwości odbioru śmieci będą zróżnicowane: inne dla mieszkańców w bloku , inne dla właścicieli domów jedno, wielorodzinnych !!!
Jeżeli to prawda to dlaczego ?
Jeżeli mamy płacić jednakowe stawki to dlaczego u mnie ,właściciela domku wolnostojącego śmieci mają zalegać w kuble przez 2 tygodnie a mieszkaniec bloku mam mieć te same wywożone raz na dwa dni. Słyszałem o takiej propozycji, ale nie wiem na ile jest ona wiarygodna ?
Jeżeli ma być sprawiedliwie to niech śmieci dla wszystkich będą wywożone jednakowo często, bądź opłata będzie dodatkowo zróżnicowana w zależności od częstotliwości ich odbioru !
Pytam się ,bo jak już kiedyś wcześniej pisałem mam umowę z Trans-Netem na wywóz kubła o pojemności 110l raz na 2 tygodnie za 66zł/kwartał. Jest to mój wybór świadomy podyktowany oszczędnościami. Mógłbym płacić 81,75/kwartał i mieć je wywożone raz w tygodniu ale coś za coś.
Dlaczego mam teraz płacić za to samo o 118% więcej!!! Czy koszty wywozu, segregacji składowania, obsługi tez wzrosły o tyle samo
Sam pisałeś ,że obecnie płacisz 9,00 zł/osoby/miesiąc
Moje koszty to obecnie w przeliczeniu na domownika 5,50 zł/osoby/miesiąc
Dlaczego dla mnie podwyżka mam być ,aż tak drastyczna i w dodatku śmieci odbierane rzadziej skoro stawki maja być jednakowe dla wszystkich
Dlaczego nie ma propozycji opłaty za śmieci dla właścicieli domów tak jak do tej pory to funkcjonuje w Trans-Necie od pojemności pojemnika i częstotliwości jego opróżniania
Pozdrawiam
Artur