hubalczyk, jeśli uważam, że przetarg był uczciwy (a nie mam powodów aby uważać inaczej) to wywieranie wpływu na KRRiT aby Trwam jednak dostało miejsce byłoby nieuczciwością.
Nie było żadnego przetargu, tylko konkurs. Konkurs dla koncesjonariuszy, który byl nieuczciwy. Każdy podmiot został potraktowany wg innych kryteriów oceny. Wniosek fundacji Lux Veritatis – nadawcy Trwam, został uwalony z powodu braku środków finansowych, a posiadanie tychże, było jednym z warunków. Środki, które wykazała fundacja, były pożyczką od zakonu Redemptorystów. A Tv Trwam jest prowadzona przez Redemptorystów właśnie.
Natomiast inne podmioty wygrały konkurs, po czym zwróciły się do KRRiT o rozłożenie na raty. Jaki z tego wniosek – taki, że same tych środków nie posiadały.
Nie piszę tego z uwagi na Ciebie, ponieważ jak już wspomniałem wcześniej, jesteś zacietrzewiony w swojej POstawie, więc żadne argumenty do Ciebie nie dotrą (nie uwłaczając). Piszę to z uwagi na fakt, że nasz wątek może być śledzony przez obiektywne osoby, które Ty wprowadzasz w błąd, pisząc np., że:
hubalczyk, ale na multipleks weszli w większości ci, którzy nadawali "w powietrzu". A Trwam od początku nadawał tylko na satelicie więc jakie ograniczanie masz na myśli?
a tymczasem jest tylko 1 (jeden) taki nadawca, który otrzymał 3 miejsca z 7 miejsc na mux-1
hubalczyk, jeśli uważam, że przetarg był uczciwy (a nie mam powodów aby uważać inaczej)
nie było przetargu tylko nieuczciwy konkurs, o czym powyżej napisałem.
Jeśli nie dostrzegasz nieuczciwości ze strony KRRiT, to być może sam masz z nią kłopoty.
KRRiT wykazuje się również brakiem dobrej woli. Jej nieuczciwość dostrzega wiele bardzo różnych środowisk. Jest już blisko 2 400 000 podpisów polskich obywateli, którzy odważyli się podać swoje pełne personalia w obronie tv trwam. W Całej Polsce odbyło się wiele marszów w jej obronie w różnych miastach, gromadząc za każdym razem i w każdym mieście tłumy. W samej stolicy odbyły się już 3 takie marsze, o ostatnim z nich teraz rozmawiamy. Blisko 100 samorządów różnych szczebli wystosowało swój sprzeciw wobec potraktowania nadawcy Tv Trwam. Również radni Powiatu Polickiego oraz Radni Rady Miejskiej w Policach (na osiemnastu obecnych na sesji radnych RM, pod apelem podpisało się dziesięciu, co ciekawe znalazły się podpisy ze wszystkich trzech klubów radnych. Zwyciężył pluralizm). Jest niesprawiedliwość – jest reakcja. Nie byłoby jej, i to na tak wysokich szczeblach, gdyby wszystko zostało przeprowadzone uczciwie.
Deklaruję, że więcej już w temacie Trwam nie napiszę w tym wątku. Wszystko co miałem do powiedzenia w tej sprawie, powiedziałem. Uważam, że kto prześledził nasz wątek, obiektywnie w oparciu o uczciwość, mógł wyrobić sobie właściwe zdanie. I to nie jest kwestia poglądów, tylko uczciwości.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji – organ państwowy, który według Konstytucji (art. 213-215) ma stać na straży WOLNOŚCI SŁOWA, prawa do informacji oraz interesu publicznego.
Wszystko na ten temat!