Niektórzy twierdzą, że byli tam ludzie zmanipulowani lub pojechali tam na tanią wycieczkę. Trzeba było tam być i usłyszeć jak dwieście tysięcy gardeł skanduje: „nie oddamy wam telewizji trwam“. Nie sądzę, żeby tylu ludzi krzyczało te hasła bez przekonania.
Nie byli zmanipulowani, mówisz? To powiedz, kto im chce tę TV Trwam odebrać. Przecież leci przez satelitę, wystarczy włączyć.
Wykidajło, litości! Za moimi plecami siedzi jedenastoletni synek i po przeczytaniu Twojego posta powiedział tak: to po co innym multipleks, przecież też mogliby nadawać z satelity?
A teraz moja odpowiedź. Po pierwsze, byłem na marszu i nie czuję się zmanipulowany, ponadto byłem tam nietylko z powoduTrwam. Po drugie, dlaczego ja mam oglądać swój ulubiony kanał na satce, kiedy Ty sobie będziesz mógł oglądać jakiś tvn za darmo, czy za niewielkie pieniądze na cyfrze? Czy uważasz, że jestem gorszy od Ciebie? Jak sobie wyobrażasz starszych ludzi, którzy - wg mnie, nie wiem jak Ty sądzisz - nie mają gorszych praw od Ciebie. Wyobrażasz sobie, że idą do sklepu po zestaw satelitarny, włażą na drabinę, wiercą otwory na kołki, montują talerz, podłączają dekoder i potem siedzą i ustawiają sygnał, itd.? 85-letnia staruszka? Podczas gdy Ty robisz pilotem pstryk... i już. A na osiedlu? Kablówka ma Trwam w złotym pakiecie dopiero, w tańszych abonamentach nie. A kto wie? Może za jakiś czas w ogóle wywalą tę stację? Ich prawo, wolny rynek, a firma prywatna. Piszesz „wystarczy włączyć“. To ja proponuję włączyć myślenie. Przestań dyskryminować ludzi. Co z Twoją tolerancją?