ja spotkałem się z taką opinia o SGS2 i za dobrze nie świadczy o sprzęcie za taką kasę.
Nie jest taki super jaki powinien być.... Przeczytajcie to.
"Pisze opinie o SGS II po około miesiącu użytkowania. Na początku ahom i ehom nie było końca. Za wyświetlacz, za design, za wyśmienite połączenie z serwisami internetowymi (zwłaszcza YouTube jak dla mnie) , za w miarę prosta konfiguracje, za sklep z mnóstwem softu za darmo lub za parę groszy, za możliwości personalizacji, za szybkość działania. Ahy zasłużone, ale niestety jak dla mnie ten aparat ma parę poważnych wad. Dzwonie dużo i często, i w tym telefonie właśnie dzwonienie wychodzi najgorzej. To jest to najważniejsze w telefonie. Po pierwszych zachwytach przyszedł czas na refleksje. Niestety bateria to skandal. Nie wytrzymuje czasami nawet jednego dnia. Tragedia byla przed zmiana softu, gdzie potrafił ledwo utrzymać stan baterii jak był podłączony do oryginalnej ładowarki samochodowej samsunga, po zmianie softu poprawiło się dosyć sporo ale to i tak za mało. I nie mowie o tym ze wszystko było powyłączane (GPS, WIFI) . ale sam GPS. Wifi zjada baterie po sprintersku. Jakość rozmów to tez nieporozumienie. Cicho i jakoś tak niewyraźnie, z głośniczka w trybie auto w samochodzie nie da się korzystać, słabo słychać i nie wyraźnie. W staruszce E90 to byla bajka. Tutaj to tylko nędza. Korzystanie z telefonu z jednej reki to męczarnia, jest duży, w niektóre rejony ekranu kciukiem się nie dosięgnie bez zmiany ułożenia telefonu w dloni. wiadomo ze duży, ale niektóre rozwiązania np w książce telefonicznej to porażka, gdzie menu przewijania jest na samym rogu właśnie, to jest mega niewygodne i bardzo meczy i dłoń i psychikę...
Generalnie uważam ten sprzęt za świetny telefon weekendowy, ot tak trochę pogadać, napisać parę smsow i siedzieć non stop na necie i serwisach, pod warunkiem ze mamy ładowarkowe w pobliżu. dla człowieka który używa telefonu do pracy, galaxy s II nie będzie się nadawać, przede wszystkim za słabo baterie i bardzo kiepskie rozwiązanie książki telefonicznej."
Chyba BB 9780 Bold będzie lepszym rozwiązaniem. Są taryfy w Tmobile, że usługa mail@Web są zawarte w abo i dodatkowo 100MB internetu w abo. Chyba, że coś polecicie innego...Chciałbym coś co:
1. Będzie zasięg trzymało konkretnie
2. Dobrze trzymająca bateria
3. Dobra jakość rozmów
4. smsy
5. Poczta działająca w czasie rzeczywistym - by mail od razu dotarł, NokiaMail odpada bo zawodna.
6. Co jakiś czas wejść sprawdzić coś w necie - wykluczam prostytuowanie się na face czy innych takich bzdetach, bo żyje moim życiem a nie innych.
7. Ma być nie szpanik, żaden zimny łokieć - tylko rzetelna funkcjonalność terminala i najbardziej możliwa jego niezawodność na co dzień w wyżej wymienionych kwestiach.
Raczej BB zostaje....