Zgodnie z prawem cisza wyborcza obowiązuje od piątku od 24 ,zamykając dział polityka wprowadza się cenzurę pamiętam ją z PRL ,a myśalem że te czasy mamy za sobą przykre.
Drogi kolego, proszę mi tu nie wyjeżdżać z cenzurą, brakiem wolności słowa, Białorusią i Koreą Północną, ale ad rem:
Ustawowa cisza wyborcza ma się nijak do zamknięcia działu polityka na prywatnym forum.
Skoro pamiętasz cenzurę (czyli 87' to nie Twój rocznik), to wiesz, że polegała ona na stronniczym ograniczaniu wolności wypowiedzi. Czy u nas tak jest? Jak widać w dziale polityka jest miejsce do dyskusji o każdym kandydacie, o każdej opcji (szkoda, że tak mało o programach, a więcej grzebania w brudach).
Zamknięcie działu polityka to przede wszystkim wytchnienie dla administracji. Do tej pory zamykaliśmy politykę, aż miesiąc przed wyborami - teraz okres ten został skrócony do tygodnia. Warto było? Moja ocena nie jest jednoznaczna. Wiem, że to co widzieliście w naszych postach to tylko skrawek pracy jaki wkładamy w to, by można było w miarę normalnie dyskutować. Niestety wiele tematów, czy wypowiedzi jest dla mnie poniżej poziomu wyznaczającego kulturalną dyskusję. Ale cóż - nawołując do przytoczonej przez Ciebie epoki, powiem, że niektórzy mogli się nabruździć za wszystkie czasy, ale karnawał wolności niebawem się skończy. Osobiście chciałem, żeby skończył się dziś, ale inni wykazali chęć i wolę utrzymania obiecanego wcześniej terminu, czyli niedzieli. Jako, że mnie przez ten czas na forum nie będzie życzę im powodzenia w ogarnianiu tego chaosu - może coś się z niego urodzi.