mógłbym tu zostać ale niestety bariera językowa. Język szwedzki jest ciężki do nauczenia się dla polaków. Zresztą jak wszystkie skandynawskie. Bo widoki tutaj cudne. I system pracy też ciekawy.
Niestety w każdym obcym kraju trzeba opanować język, by móc swobodnie egzystować. Z tego co słyszałem, to wielu Niemców wyemigrowało do Szwecji w poszukiwaniu lepszego życia. W Niemczech nie już tak kolorowo, pisałem o tym zresztą wielokrotnie. Chcesz mieć dobrą pracę i nieźle zarabiać, musisz bardzo dobrze znać język i mieć bogate doświadczenie zawodowe.
Zajrzałem do tematu po długiej przerwie i widze, że emigracja wiedzie prym
Pozdrawiam Panowie:)
Myślę, że Kilofownikowni i mnie bardzo zależy na tym, by Polsce i Polakom wiodło się jak najlepiej. Osobiście jestem zdania, że dla Polski jeszcze długo nie będzie odpowiedniej politycznej alternatywy. Jak widzę tych młodych karierowiczów typu Arłukowicz, Mucha, których przecież można powoli podciągnąć pod następne pokolenie, to z coraz większą obawą patrze na sensowną przyszłość polskiej polityki. Trudno się jednak dziwić młodym, od kogo mają się uczyć? I czego? Bardzo dziękuję za pozdrowienia i oczywiście również serdecznie pozdrawiam.