Nie no nie wierze. Ty naprawdę masz prawo jazdy, naprawdę tyle lat jeździsz?
Więc uwierz w końcu. Oczywiście na pewno nie jestem takim wszechwiedzącym debeściakiem za kierownicą jak Ty
. To ile lat mam prawko nie ma tutaj znaczenia, chodzi o cwaniactwo i głupotę na polskich drogach, może to, co zrobili ci kierowcy nie było idealne dla tej konkretnej sytuacji, jednak przypadek ten pokazał, jakie braki mają polscy kierowcy, niestety.
Kurde, proste zasady - lewy pas nie jest zbudowany dla ozdoby, służy po to by nim jechać. Bezpodstawne blokowanie go przez osoby prywatne jest wykroczeniem. Ile razy można to tłumaczyć?
I to nie jest parę metrów, ale praktycznie cała obwodnica była zablokowana. Jechałem nią może pół minuty płynnie. No sory.
No dobra, byłbyś pół minuty szybciej w domu, bo dalej i tak było wszystko zapchane. Co do blokowania pasa, oczywiście masz rację, nie można robić takich rzeczy. W tym konkretnym przypadku można się spierać w nieskończoność, kto ma rację. Myślę, jednak, że nawet gdyby ci dwaj nie przyblokowali lewego pasa długość korka nie uległa by zmianie. A zdjęcia, które wstawiłeś można sobie włożyć między bajki, bo dotyczą ruchu miejskiego, a nie międzymiastowego, gdzie pojazdy na długości kilku kilometrów podążają w jednym kierunku.
Tego też nie rozumiem, ale ludzie to generalnie idioci. Zamiast zjechać na lewy i rozładować nieco korek to czekają jak świnie do uboju.
Może nie idioci, jednak takie zachowanie na pewno nie poprawia płynności i bezpieczeństwa na polskich drogach. Czasami trzeba zadziałać brutalniej, by pokazać jak ułomny jest nasz system szkolenia kierowców. Ode mnie tyle.
PS.
Na koniec mała rada, przestań wszystkich dookoła traktować jak durni, bo kiedyś się na tym bardzo grubo przejedziesz.