Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Ankieta

Czy jesteś za wprowadzeniem ustawy o przechodzeniu na emeryturę kobiet i mężczyzn w wieku 67 lat?

Tak
8 (17.8%)
Nie
36 (80%)
Nie mam zdania
1 (2.2%)

Głosów w sumie: 36

Głosowanie skończone: Maja 24, 2012, 10:10:16

Autor Wątek: [Ogólne] praca do 67 lat  (Przeczytany 46576 razy)

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #90 dnia: Maja 24, 2012, 11:11:08 »
Cytat: "traffic"
jak lata się co weekend do domku i z powrotem samolotem to i problemy z budową autostrad są takie jakieś abstrakcyjne...
Poczytaj - może przejrzysz na oczy.
Ja wiem, że z perspektywy nastolatka dziesięć lat to jest wieczność. Ale ja nikomu nie każę różowych okularów zakładać. Wystarczy zdjąć czarne.
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

traffic

• Gość
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #91 dnia: Maja 24, 2012, 11:35:11 »
z perspektywy tuskoptera wszystko jest ok nawet wydajność  q/h po takim oblocie wzrasta...

jezat

• Gość
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #92 dnia: Maja 24, 2012, 15:05:35 »
Cytat: "traffic"
z perspektywy tuskoptera wszystko jest ok nawet wydajność  q/h po takim oblocie wzrasta...

Tobie też emerytura wzrośnie jak popracujesz do 67 roku życia i do tego nie potrzeba tuskoptera ani nawet jarosławpolskęzbaw.Ten ostatni staje się już powoli kukłą pociąganą przez Hofmana za krawat.Szkoda,że go 67 nie obejmie.

sekator

• Gość
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #93 dnia: Maja 28, 2012, 21:45:21 »
36 : 8 kiepsko jezat, weź się do roboty...może jakiś cytat z Mao, Kima lub Stalina to zawsze zachęcało jeleni do ciężkiej i wytężonej pracy aż po grób... No ale tobie akurat tego przypominać nie trzeba....

jezat

• Gość
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #94 dnia: Maja 29, 2012, 21:23:17 »
Cytat: "sekator"
36 : 8 kiepsko jezat, weź się do roboty...może jakiś cytat z Mao, Kima lub Stalina to zawsze zachęcało jeleni do ciężkiej i wytężonej pracy aż po grób... No ale tobie akurat tego przypominać nie trzeba....

67 masz jak w banku i żadne czary tego nie zmienią.Nawet jak zawrzecie "małżeństwo"z betonem L.Milera.

Offline kaskada

• Wielka Gaduła
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #95 dnia: Maja 30, 2012, 11:19:31 »
zobaczycie, że za kilka lat w ogóle emerytury nie będzie (jak w Chinach). Także nie wiem o co te spory toczycie.
homoseksualiści nie zapewniają przetrwania gatunku ludzkiego, dlatego nie można ich zrównywać w prawach z heteroseksualnymi-Jorge Fernándeza

Offline pol

• VIP
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #96 dnia: Maja 30, 2012, 15:15:28 »
Zmniejszenie wieku przejścia na emeryturę na pewno będzie jedną z obietnic przedwyborczych niejednej partii podczas następnych wyborów.
Znaaaaaakomita kiełbasa wyborcza.

jezat

• Gość
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #97 dnia: Maja 30, 2012, 20:35:50 »
Cytat: "pol"
Zmniejszenie wieku przejścia na emeryturę na pewno będzie jedną z obietnic przedwyborczych niejednej partii podczas następnych wyborów.
Znaaaaaakomita kiełbasa wyborcza.

Powrót do obecnie obowiązującego wieku emerytalnego po 2013 będzie oznaczał obniżenie emerytur dla kobiet o 45% i dla mężczyzn o 20%.Kiełbasie wyborczej wystarczy przeciwstawić perspektywę głodowych emerytur i pokazać jak PiS,SLD i SP walczą o ich utrzymanie.Jarosławpolskęzbaw ma nawet zamiar udać się z ultimatum w tej sprawie do jak to on nazywa "przypadkowego" prezydenta.Mam nadzieję,że B.Komorowski udzieli mu korepetycji z matematyki.

Offline Wojtek Dudek

• VIP
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #98 dnia: Maja 30, 2012, 23:45:36 »
Cytat: "jezat"
Powrót do obecnie obowiązującego wieku emerytalnego po 2013 będzie oznaczał obniżenie emerytur dla kobiet o 45% i dla mężczyzn o 20%.

A przeliczałes to, czy tak sobie strzeliłeś na chybił-trafił? Pytam, bo mnie przy przeliczeniu wyszła różnica zaledwie 13,5% i co ważniejsze - tej z 65 lat nijak nie można nazwać głodową!  ;D

jezat

• Gość
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #99 dnia: Maja 31, 2012, 09:43:18 »
Cytat: "Wojtek Dudek"
Powrót do obecnie obowiązującego wieku emerytalnego po 2013 będzie oznaczał obniżenie emerytur dla kobiet o 45% i dla mężczyzn o 20%.

A przeliczałes to, czy tak sobie strzeliłeś na chybił-trafił? Pytam, bo mnie przy przeliczeniu wyszła różnica zaledwie 13,5% i co ważniejsze - tej z 65 lat nijak nie można nazwać głodową!  ;D

Masz rację mi też wyszło 13,5% ale lepiej wygląda 20 %,co i tak nie zmienia faktu,że będzie więcej.Ale najważniejsze jest to,że są uczestnicy tego forum ,którym chce się liczyć.

Offline Wojtek Dudek

• VIP
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #100 dnia: Maja 31, 2012, 15:19:19 »
Ale najważniejsze jest to,że są uczestnicy tego forum ,którym chce się liczyć.

No tak, ale moje wyliczenia nie napawają mnie takim optymizmem w odniesieniu do wieku 67 lat  jaki prezentuje rząd i Ty.  Efekty tej reformy, wg mnie, będą diametralnie inne od tych, które propagują przedstawiciele władzy. I niestety! Na dłuższą metę nie uzdrowią systemu lecz pogłębią go jeszcze bardziej w kryzysie.  A propos tych wyliczeń. Z moich wynika, że nie miałbym problemu z przeżyciem za emeryturę, która z wyliczenia wychodzi mi w 60 roku życia i z oskładkowanym stażem pracy 42 lata… Też da się wyżyć!  ;D

jezat

• Gość
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #101 dnia: Maja 31, 2012, 21:19:19 »
Cytat: "Wojtek Dudek"
Ale najważniejsze jest to,że są uczestnicy tego forum ,którym chce się liczyć.

No tak, ale moje wyliczenia nie napawają mnie takim optymizmem w odniesieniu do wieku 67 lat  jaki prezentuje rząd i Ty.  Efekty tej reformy, wg mnie, będą diametralnie inne od tych, które propagują przedstawiciele władzy. I niestety! Na dłuższą metę nie uzdrowią systemu lecz pogłębią go jeszcze bardziej w kryzysie.  A propos tych wyliczeń. Z moich wynika, że nie miałbym problemu z przeżyciem za emeryturę, która z wyliczenia wychodzi mi w 60 roku życia i z oskładkowanym stażem pracy 42 lata… Też da się wyżyć!  ;D
A w jakim systemie będzie naliczana Twoja emerytura?

Offline Wojtek Dudek

• VIP
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #102 dnia: Maja 31, 2012, 22:37:17 »
A w jakim systemie będzie naliczana Twoja emerytura?

Według nowego systemu, bez II filaru w OFE.

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 01, 2012, 14:49:31 »
No i Komorowski podpisał.
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

Offline Wojtek Dudek

• VIP
[Ogólne] praca do 67 lat
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 01, 2012, 17:13:18 »
Cytat: "Wykidajło"
No i Komorowski podpisał.

To było wiadome od samego początku prac nad ustawą, co nie oznacza, że przyjęto rozwiązanie, które poprawi sytuację systemu emerytalnego. No… może na krótką chwilę tak, bo system zyska miliardy na tych, którzy opłacali składki całe życie a dożyją tylko 67 l. I niestety! Z emeryturki nie zdążą skorzystać. Chyba tylko ten argument miał rząd na uwadze wprowadzając tę zmianę, mimo, że o nim nie wspominał w swojej kampanii. Bo rzekoma troska o wysokość emerytur, to zasadniczo przywilej samych pracujących i to oni powinni decydować czy im starcza, czy pracują dalej. No cóż! Mnie ten stan rzeczy nie za bardzo dziwi, bo przyzwyczaiłem się już do tego, że w tym kraju każda władza swoją nieudolność rządzenia zawsze naprawia ogólnonarodową przymusową ściepą, ale sama się do tego nie dokłada. W ponad tysiącletniej historii tego kraju na palcach jednej ręki policzyć można przywódców, którzy prowadzili ten kraj do rozkwitu a pozostali tylko do ruiny.   ;D