Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 14811656 razy)

Offline heineken

• Gaduła
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #21930 dnia: Września 29, 2026, 22:43:44 »
Zobacz jak malo ludzi bylo pod biurowcem
Bo reszta ludzi była w pracy, albo w swojej drugiej pracy bo z zakładowej pensji to ciężko wyżyć.

Offline DominikDolnoślązak

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #21931 dnia: Września 30, 2026, 11:27:49 »
https://polskieradio24.pl/pieniadze/inflacja-we-wrzesniu-wzrosla-do-40-paliwa-podrozaly-w-rok-o-361

Inflacja wrzesień - 4% wzrost rok do roku, ale paliwa o ponad jedną trzecią wzrost rdr, czyli o ponad 36%
Inflacja w stosunku do sierpnia prawie 1 %

Kto ma firmę bazującą na paliwie - ten leży.
« Ostatnia zmiana: Września 30, 2026, 11:32:16 wysłana przez DominikDolnoślązak »
Dominik Dolnoślązak

Online Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21932 dnia: Września 30, 2026, 11:37:15 »
Pytanie odnosnie wczorajszego spotkania - czy ktokolwiek ze zwiazkow (glownie ze zmianowych) ktorzy zapraszali na to spotkanie, zeby potem pisac, ze nie zapraszaja xD, wyszedl do was?

Wiem, ze wyszedl ktos tam z kadr i powiedzial wam, ze dostaniecie 150zl brutto na leb JAK SIE SPELNI EBIDTA XDDDDDDDDDDDDDDD bardzo podobal mi sie gromki smiech po tym wystapieniu, ale:

Czy ktokolwiek ze zwiazkow w ogole do wasz wyszedl? Porozmawial? Ciagle zapraszaja do biurowca na rozmowe, to tak wlasciwie to wy byliscie pod biurowcem na rozmowe, a oni?

Offline Topolol

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #21933 dnia: Września 30, 2026, 12:05:11 »
Opieszałość związków w porównaniu z Puławami i Tarnowem obrazuje efekt tych ich podwyżek całkiem nie dawno po 1000 zł. Na głowę

Online Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21934 dnia: Września 30, 2026, 12:51:55 »
Opieszałość związków w porównaniu z Puławami i Tarnowem obrazuje efekt tych ich podwyżek całkiem nie dawno po 1000 zł. Na głowę
Co ciekawe temat podwyzek po 1000zl dla przewodniczacych byl tu poruszany wielokrotnie, a chyba do tej pory zaden ze zwiazkowcow nie napisal "nieprawda" xD

Offline Rafał ZZ

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #21935 dnia: Września 30, 2026, 16:58:55 »
Witam, przedstawiciele wszystkich 5 organizacji będących w sporze zbiorowym wyszło przed budynek razem z panem dyrektorem i panem mecenasem. Sam wyszedłem rozmawiałem z ludźmi, nastroje nie są dobre bo i nie mogą być po tej propozycji. Ludzie zapominają że za tydzień również przyjdą
Opieszałość związków w stosunku do Puław czy Tarnowa ? A co oni takiego zrobili, co wywalczyli ?

Offline Mlodyapatatowy

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #21936 dnia: Września 30, 2026, 20:24:49 »
Witam, przedstawiciele wszystkich 5 organizacji będących w sporze zbiorowym wyszło przed budynek razem z panem dyrektorem i panem mecenasem. Sam wyszedłem rozmawiałem z ludźmi, nastroje nie są dobre bo i nie mogą być po tej propozycji. Ludzie zapominają że za tydzień również przyjdą
Opieszałość związków w stosunku do Puław czy Tarnowa ? A co oni takiego zrobili, co wywalczyli ?
To ,że są jakby w kolejnym etapie... Protokół rozbieżności.
150 BRUTTO to jest gorzej niż naplucie w twarz.

Offline Rafał ZZ

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #21937 dnia: Września 30, 2026, 20:35:21 »
Mlodyaparatowy, a może właśnie o to chodzi żeby byli krok przed nami 😉

Offline Mlodyapatatowy

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #21938 dnia: Września 30, 2026, 21:57:08 »
Mlodyaparatowy, a może właśnie o to chodzi żeby byli krok przed nami 😉
Szczególnie jak wszystkie Związki spotkać mają się w Puławach z Prezesem GA.
Rafał szacunek  do Ciebie ,że udzielasz się tu odpowiadasz ludzia , ale jesteś świadomy tego ile straciliście w oczach pracowników jako związki.
Pewnie masz wgląd do grupy na WhatUpie koleżeńskiej ZCh lub wiesz co tam ludzie piszą.

Offline Rafał ZZ

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #21939 dnia: Września 30, 2026, 22:26:56 »
Wiem ile straciliśmy w oczach ludzi i ubolewam nad tym. Najbardziej wkurza mnie, że ludzie nie do końca wiedzą po co są związki w zakładzie, że jesteśmy w wielu komisjach od spraw pracowniczych, że żeby nie związki to nie byłoby ZUSP-u i innych przywilejów pracowniczych, ale zdaje też sobie sprawę że dużo w tym naszej winy. Wiem że wkurza was jak piszemy że zapraszamy do biura, ale naprawdę czasem więcej można powiedzieć i wytłumaczyć w cztery oczy. Na grupie na Whatsappie nie jestem, ale wiem co tam się wypisuje, rozumiem rozgoryczenie ludzi brakiem podwyżek, ale powiem szczerze że trochę nie rozumiem tej nagonki na związki teraz kiedy naprawdę walczą, no ale chyba ja widzę to inaczej. Pewnie oberwie mi się za ten wpis, ale co zrobić taka praca 😉
Cieszę się że ludzie się jednoczą 💪👍

Online Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21940 dnia: Września 30, 2026, 22:35:57 »
Wiem ile straciliśmy w oczach ludzi i ubolewam nad tym. Najbardziej wkurza mnie, że ludzie nie do końca wiedzą po co są związki w zakładzie, że jesteśmy w wielu komisjach od spraw pracowniczych, że żeby nie związki to nie byłoby ZUSP-u i innych przywilejów pracowniczych, ale zdaje też sobie sprawę że dużo w tym naszej winy. Wiem że wkurza was jak piszemy że zapraszamy do biura, ale naprawdę czasem więcej można powiedzieć i wytłumaczyć w cztery oczy. Na grupie na Whatsappie nie jestem, ale wiem co tam się wypisuje, rozumiem rozgoryczenie ludzi brakiem podwyżek, ale powiem szczerze że trochę nie rozumiem tej nagonki na związki teraz kiedy naprawdę walczą, no ale chyba ja widzę to inaczej. Pewnie oberwie mi się za ten wpis, ale co zrobić taka praca 😉
Cieszę się że ludzie się jednoczą 💪👍

Ludzi ktorzy wywalczyli ZUZP juz w wiekszosci w zwiazkach nie ma, brzydko przypisywac sobie czyjes zaslugi, no ale jak sie wlasnych nie ma...