Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 13066605 razy)

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #21135 dnia: Dzisiaj o 11:11:18 »
RasowyAparatowy ty znawca negocjacji i takie słowa, to pierwsze pismo więc "prośba", zobaczymy jaka będzie odpowiedź i co będzie dalej. Z tego co wiem argumenty żeby wypłacili są.
MłodyAparatowy, oczywiście że czytam ze zrozumieniem i dlatego ci odpisałam, że negocjacje w sprawie podwyżek ( wartościowanie i tabela płac) na razie idą zgodnie z planem, bo przecież ma wejść od 01.07.2026r., a o premii przypomniałam tylko.

Argumenty są zawsze nie tylko w tym temacie, i co z tego wynika ? To pierwsze pismo więc prośba ? A jak zostaniecie olani ciepłym moczem to będzie drugie pismo już w agresywniejszym tonie ? I co z niego wyniknie ? Z tego co kojarzę co na wiele waszych pism nie było żadnej odpowiedzi i rozlazło się po kościach. Napisaliśmy? Napisaliśmy ! A że nas olano to trudno. Rasowy w tym wątku pięknie pokazuje nieudolność i to was boli. Będąc poza bramą dużo łatwiej dostrzega się pewne rzeczy i nie jest się skazanym na "cicho siedź i ciesz się że robotę masz". Rasowy oraj ich jak możesz pięknie się to czyta, aż jutro kupię dokładkę popcornu. Taka jest prawda orają was, udajecie że na cokolwiek macie wpływ a ludzie przy rozliczaniu pitu mają dochody niższe o 25 procent. Wartościowanie stanowisk miało być zakończone do końca marca, przedłużono no końca kwietnia. Teraz przedłużono do końca maja. To jest poważne i z szacunkiem podejście do pracowników? Bo mi to wygląda na zwykłe szukanie tego aby jak najbardziej zaoszczędzić na tej wielce wam podstawie przedsiębiorstwa czyli załodze. ŻAŁOSNE I KAŻDY TO WIDZI TYLKO NIE PANOWIE BARONOWIE bo wam pewnie źle ni jest ale do czasu. Najlepszym rozwiązaniem tego syfu który jest od dłuższego czasu jest naprawdę złożenia wypowiedzenia i pójścia gdzie indziej. Jednostkowo może się to dla zarządu nie liczy ale gdyby nagle od pracy odchodziły połowy brygad dzięki którym ten zakład zipie to niestety dla nich a z korzyścią dla was musiano by wprowadzić takie regulacje aby jednak te odejścia zatrzymać. A tak to sobie biadolcie płaczcie narzekajcie a później kartę na bramie odbijajcie 😅. Sami sobie gotujcie ten los. Dajecie się nie szanować to nie jesteście szanowani. Proste.
Argumenty dacie że pracownicy ciężko pracują i wykazują się dużym zaangażowaniem. A oni wam odpowiedzą że zakład ma setki milionów długów i banki nie przeleją wypłat jak damy coś ponadto tego co musimy. I jaka będzie dyskusja? Myślicie że przelewy wypłat za każdym razem były czysto z pieniędzy zakładów czy są nie raz kredytowane bankami ? Mieliście niedawno przykład z polimerów jak pracownicy czekali bo w kasie było pusto. Tutaj banki dyktują warunki i możecie sobie na to biadolić. Podziękujcie odpowiedzialnym za projekt polimery.
O, glos rozsadku. I w koncu docenienie mojej ciezkiej pracy z ta banda glabow xD doceniam <3

Post Merge: Dzisiaj o 11:13:47
O dokładnie tak jak Jaś napisał.
Jak wyglądają negocjacje:

ZZ: - Dajcie 100zł podwyżki bo ciężko pracujemy
Zarząd: - Nie damy bo długi. Albo bierzecie to co jest albo nic.
ZZ: - Okej
A ja mam "podejrzenie" (;)))), ze negocjacje tym razem wygladaly troche inaczej:

ZZ - Dajcie ludziom kase z tabel wartosciowania stanowisk.
Zarzad - no niestety, trzeba oszczedzac, taniej wyjdzie wam dac po tysiaku i spierdalajcie pisac pisma ktore olejemy.
ZZ - Ok, dajcie po tysiaku dla przewodniczacych i troche mniej dla zastepcow i spierdalamy pisac pisma i glosic oszczednosci i trudna sytuacje w firmie.

Czy tak bylo? Z ostroznosci procesowej powiem, ze nie wiem - choc sie domyslam ;)

Ale ludzie mowia, a przypominam ze ja juz autobusem zakladowym nie jezdze :)
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 11:13:47 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline AB

• Stały bywalec
« Odpowiedź #21136 dnia: Dzisiaj o 12:47:31 »
Masakra
Wy wszyscy zdajecie sobie sprawę że oni też to czytają i tylko zacierają ręce że nie ma jedności
Tylko pogratulować, bo o ile Rasowy tu nie pracuje może sobie mówić co tam chce, Fasola Jaś to pewnie ktoś nowy co przyszedł razem z nowymi władzami i trolluja, ale pracownikom mogę tylko pogratulować. Brawo.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #21137 dnia: Dzisiaj o 13:20:18 »
Masakra
Wy wszyscy zdajecie sobie sprawę że oni też to czytają i tylko zacierają ręce że nie ma jedności
Tylko pogratulować, bo o ile Rasowy tu nie pracuje może sobie mówić co tam chce, Fasola Jaś to pewnie ktoś nowy co przyszedł razem z nowymi władzami i trolluja, ale pracownikom mogę tylko pogratulować. Brawo.
A Przewodniczący i ich z-ca też czytają ?
W tamtym roku jakiś związek dawał "nagrodę" na Dzień Chemika tacy byli dobrzy ludzie.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #21138 dnia: Dzisiaj o 14:05:46 »
Masakra
Ale tysiaka dostali przewodniczacy, prawda?

To z calym szacunkiem, ale o jakiej ty jednosci, za przeproszeniem, pierdolisz?

Ty mowisz, ze ja nie chce dobrze dla pracownikow, bo jestem przeciwny zwiazkom, to moze zapytaj swoich przewodniczacych, czy dostali podwyzke i wtedy tu wroc i mnie przepros.

Dla takich ludzi jak wy (zwiazkowcy), Samsonowicz i inne nieroby kazdy kto powie cos przeciw wam to "troll", "maciciel", "glupek" itd., zero w was autorefleksji nad tym co robicie, zero samokrytyki, zero checi do rozwoju i poprawiania sie. Pieprzeone narcyzy przekonane o tym, ze sa we wszystkim idealni, a potem kupuja was, wasze "idealy", wasze dbanie o pracownikow za tysiac zlotych brutto.

Ludzie ktorzy tworzyli zwiazki zawodowe, ryzykowali w trakcie protestow, GINELI w trakcie strajkow przewracaja sie w grobach jak patrza na dzisiejszych zwiazkowcow (oczywiscie nie wszystkich), brzydze sie wami.

Post Merge: Dzisiaj o 14:20:05
Masakra
A moze wlasnie przewodniczacy pokaza ta jednosc z zaloga, raz w zyciu, i np. odmowia przyjecia podwyzki i wypuszcza komunikat "zarzad proponowal, odmowilismy, bo nie wyobrazamy sobie zwiekszenia swojego uposazenia podczas gdy nasi pracownicy zarabiaja o 20-25% mniej"?

Czy tutaj juz nie potrzeba tej waszej legendarnej "jednosci"?

Zarzad was kupil za 1000zl brutto, a wy bedziecie ludziom pluc w ryj i mowic, ze maja sie nie odzywac, bo to burzy jednosc i jest na reke zarzadowi.

Po raz kolejny zostaliscie rozegrani jak dzieci przez zarzad, tak samo jak za kazdym razem i jestescie zbyt glupi zeby chociaz to zrozumiec xD
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 14:20:05 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline AB

• Stały bywalec
« Odpowiedź #21139 dnia: Dzisiaj o 14:42:38 »
Rasowy o czy ty pier..lisz, bo do tej pory byłam spokojna, ale już zaczynasz mnie wku...ać , jak chyba większość na tym forum. Kto kogo rozegrał ? Negocjacje trwają, jako jedyni coś załatwili w tym roku, a ty dalej swoje. Jakie 1000 zł. ? Widziałeś, masz dowody, po co te bzdury wygadujesz. Ja nie zaglądam nikomu w portfel , niech każdy zarabia najwięcej jak może i jak wszystko pójdzie dobrze to od lipca wielu zadowolonych, ale ty mądralo znowu napiszesz że tyle czasu negocjowali i tylko to załatwili, pewnie po 2000 dostali i podpisali. Weź się rozpędź i jeb..j w ścianę, ile można tego słuchać. Ja nie mówię o jedności związków tylko pracowników, a ty tylko mącisz, na szczęście mało kto cię słucha. Wcale bym się nie zdziwiła że Fasola to ty, bo poziom podobny. Myślałam ,że coś w tej głowie masz , ale ty nie klapki na oczach i ciągle to samo. Przecież dobrze wiesz, że żeby nie związki to już dawno byłoby po ZUSP-ie, 5 bop, itd., ale nie dalej te brednie powielasz. Pewnie wywalili cię z zakładu, teraz siedzisz przed kompem, jesz gile i moczysz się w łóżko, a zgrywasz tu bohatera. Jesteś trollem tego forum, a ludzie nie muszą kochać związkowców, ale powinni wspierać swoje związki chociażby po to żeby zarząd to widział. Już nie wspomnę o tym, że związki to nie tylko negocjacje płacowe, to wiele innych negocjacji, komisji, obron pracowników. Nawet sobie tego nie wyobrażasz tęp..u . Nie chce mi się już z tobą gadać, bo to poniżej poziomu gów.a.
PS. tylko tam teraz nie płacz lalusiu.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #21140 dnia: Dzisiaj o 14:45:37 »
Rasowy o czy ty pier..lisz, bo do tej pory byłam spokojna, ale już zaczynasz mnie wku...ać , jak chyba większość na tym forum. Kto kogo rozegrał ? Negocjacje trwają, jako jedyni coś załatwili w tym roku, a ty dalej swoje. Jakie 1000 zł. ? Widziałeś, masz dowody, po co te bzdury wygadujesz. Ja nie zaglądam nikomu w portfel , niech każdy zarabia najwięcej jak może i jak wszystko pójdzie dobrze to od lipca wielu zadowolonych, ale ty mądralo znowu napiszesz że tyle czasu negocjowali i tylko to załatwili, pewnie po 2000 dostali i podpisali. Weź się rozpędź i jeb..j w ścianę, ile można tego słuchać. Ja nie mówię o jedności związków tylko pracowników, a ty tylko mącisz, na szczęście mało kto cię słucha. Wcale bym się nie zdziwiła że Fasola to ty, bo poziom podobny. Myślałam ,że coś w tej głowie masz , ale ty nie klapki na oczach i ciągle to samo. Przecież dobrze wiesz, że żeby nie związki to już dawno byłoby po ZUSP-ie, 5 bop, itd., ale nie dalej te brednie powielasz. Pewnie wywalili cię z zakładu, teraz siedzisz przed kompem, jesz gile i moczysz się w łóżko, a zgrywasz tu bohatera. Jesteś trollem tego forum, a ludzie nie muszą kochać związkowców, ale powinni wspierać swoje związki chociażby po to żeby zarząd to widział. Już nie wspomnę o tym, że związki to nie tylko negocjacje płacowe, to wiele innych negocjacji, komisji, obron pracowników. Nawet sobie tego nie wyobrażasz tęp..u . Nie chce mi się już z tobą gadać, bo to poniżej poziomu gów.a.
Dostali 1000zl przewodniczacy czy nie dostali?

Post Merge: Dzisiaj o 14:48:04
I skad ta agresja? Trafilem w czuly punkt czy moze po prostu powiedzialem prawde i ci nie pasuje? :> Jeszcze niedawno bylem "ogarnietym gosciem" czy jak to tam pisales/pisalas, a teraz jestem tepakiem, jem gile, mocze lozko i mnie wyrzucili z zakladow.

Ponowie pytanie - dostali 1000zl, czy nie dostali?
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 14:48:04 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline kanapowiec

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #21141 dnia: Dzisiaj o 15:25:19 »
Myślę aże jest więcej użytkowników którzy zgadzają się z Rasowym.

Offline DominikDolnoślązak

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #21142 dnia: Dzisiaj o 15:34:12 »
O jakiej "jedności" tu mowa!!??
W kraju takim jak Polska na początku III Milenium słowo jedność ma historycznie pejoratywne konotacje np.

wybitny intelektualista Stefan Kisielewski wymyślił w latach 50 tych XX wieku Chrześcijańską Unię  Jedności ([ciach!]), ale władzA komunistyczna nie zgodziła się na rejestrację jawnie katolicko-opozycyjnego ugrupowania. Notabene sprawdźcie jaki jest skrót partii wymyślonej przez Kisielewskiego.

W Polsce komunistycznej chyba do 1983 roku istniał FRONT JEDNOŚCI NARODU, którego zadaniem było umacnianie socjalizmu w Polsce.

Dlatego uważam że jedność to może i jest - ale w Korei Północnej .

Natomiast ZZ są bardzo potrzebne w Azotach ponieważ właśnie one SĄ STRONĄ SPOŁECZNĄ, i tylko ze stroną tą może zgodnie z prawem rozmawiać zarząd o podwyżkach.

A że nie ma jedności w związkach - tylko co jest całkiem naturalne w ZCh jest pluralizm związkowy, bo związków jest aż 6. (i całe szczęście).
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 15:36:50 wysłana przez DominikDolnoślązak »
Dominik Dolnoślązak

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #21143 dnia: Dzisiaj o 16:02:05 »
Teraz bez nerwow spokojnke , co związki wywalczyły dla pracowników?
Ok stażowe ,ale plusem jest jedynie wpisanie tego do Zuzp.
Podwyżek innych nie wywalczyli tylko co tydzień jak Prezes ma czas to się spotykają i dyskutują.
Powrót premii wywalczony ,ale o ile będzie to z miesięcznym przesunięciem.