Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8725705 razy)

Offline Policzanin_2

• Gaduła
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #19470 dnia: Kwietnia 12, 2025, 18:09:51 »
Bardzo dobrze, rozwalić ten syf w którym sam pracuję. Mam dość zamartwiania się, pójdę do Niemca.Ja głosowałem dobrze i brałem udział w referendum. Niech to już likwidują, bo czytać i słuchać nie chce się.

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #19471 dnia: Kwietnia 12, 2025, 18:48:54 »
Już od 10 lat słucham od tych z GAPS, że idą do niemca. I nie mówie, tu o jakiś leszczach, tylko elicie.

Offline lolek

• Gaduła
« Odpowiedź #19472 dnia: Kwietnia 12, 2025, 19:54:23 »
Bardzo dobrze, rozwalić ten syf w którym sam pracuję. Mam dość zamartwiania się, pójdę do Niemca.Ja głosowałem dobrze i brałem udział w referendum. Niech to już likwidują, bo czytać i słuchać nie chce się.
Fajnie to sobie wymyśli,,zamkniemy " zakład  ale jak? W białych rękawiczkach, najpierw odejdź, bo nie dostaniesz pełnej odprawy, następnie, zmiana warunków pracy, dołożenie obowiązków, odejścia z gaps, likwidacja 5 bop.
Ale to nie my zwolniliśmy, sami odchodzą,  śmiech przez łzy.
Oczywiście związki, rada nadzorcza tego nie widzi.  Przecież ludzie sami się zwalniają.

Offline Wodnik Szuwarek

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #19473 dnia: Dzisiaj o 08:41:51 »
Jednomyślny sprzeciw o właśnie i tu się otwiera furtka dlaczego coraz głośniej się mówi o 4bop
Jeżeli chodzi o system  pracy to fakty są takie,że jeżeli system zostanie zmieniony to spora część ludzi odejdzie z racji tej , że nikomu nie się uśmiecha robić więcej godzin w miesiącu za marny grosz który tu dostajemy,a jeżeli ludzie będą odchodzić to będzie brakować ludzi na instalacji a jeżeli będzie brakować ludzi na instalacji to instalacja nie będzie produkować a jak instalacja nie będzie produkować to wszyscy się pożegnacie z robota w zakładach,dosłownie wszyscy od sprzątaczki w górę. Tam w biurowcu to widzę ,że mają problem ze zrozumieniem tego,że tych ludzi którzy tu zostali to trzyma tylko i wyłącznie to 5bop i to,że niektórym brakuje kilku lat do emerytury. Prezes będzie nas tu mamił jakąś rekompensatą,a tak prawdę mówiąc ta rekompensata to będzie to czego nam nie dali przez te ładnych kilka lat,a więc nam się należy to czego nam nie dawali przez kilka lat bo nie było podwyżek i do tego rekompensata jeżeli już miałby być zmieniony system,a nie mądry zarząd będzie nas kusił jakąś rekompensatą i robił z nad idiotów. Niech najpierw oddadzą to co nam się należy i to co nam zabrali.
Ps. A tak jeszcze do do ZUZP to czasem nie jest tak,że wystarczy jeden związek który się nie zgadza na zmianę systemu pracy i pracodawca musi rozwiązać cały zakładowy układ zbiorowy żeby mógł zmienić system?