Pracując tu 16 lat wieczny jest problem z kasą dla pracowników najniższego szczebla. Głupi to jesteś Ty bo stoisz w przekonaniu że uratujesz firme godząc się kolejny raz na uszczuplanie pensji. Każdy wie jaka jest sytuacja firmy ale nikt nie mówi o innym drenowaniu pieniędzy, które wpadają do czyjeś kieszeni w ramach przysłowiowej niegospodarności, która jest celowa po to żeby inni zarobili, a pracownik najniższego szczebla dalej klepał bide od wypłaty do wypłaty. Czegoś nie rozumiesz Piotr czy już trzesiesz porami bo masz ciepły stołek.
Post Merge: [time]Lipca 19, 2024, 18:14:57 [/time]
Odnośnie PDO to myślę, że ludziom to sie należy jeśli chcą odejść po tylu latach pracy w ciężkiej chemi. A jeśli twierdzisz, że nie to jesteś zwykłym pieskiem od siania propagandy tych co wiedzą jak manipulować ludzmi i ich po prostu wykorzystać.
Post Merge: [time]Lipca 19, 2024, 18:23:26 [/time]
Jestem na stanowisku przekonań, o godnym wynagrodzeniu dla każdego, a nie robienia z ludzi niewolników. Ideologię pracy dla wspólnego dobra były wymiawiane za komuny. Dzisiaj każdy chce pracować i być dumnym z tego, że pracuje w zakładzie, który dba o pracownika. Pisze tak bo zle sie czuje z tym że poświęciłem 16 lat życia i podziękowaniem jest jedynie strach co sie wydarzy jutro albo pojutrze. Jestem po to żeby przyjsc do pracy wykonać mi zadaną prace wyjść i nie martwić sie co bedzie dalej.
Jak rozumiem pracujesz w Zakładach 16 lat i nadal jestes na najniższym szczeblu i narzekasz na zarobki. Może po prostu na takie zasługujesz? Więcej pieniędzy dostaje się za coś (z reguły), a nie tylko dlatego że tobie się wydaje że na to zasługujesz. Skoro Ci tak źle to zrób z tym coś realnie, a nie tylko płaczesz na forum. Skoro pracujesz 16 lat to nie jestes juz małym dzieckiem, które trzeba prowadzić za rączkę. Skoro wiesz o niegospodarności na zakładach to idź na policje lub do prokuratury, a nie wylewasz żale na forum.
Zarząd robi wszysktko co można, żeby obniżyć koszty. Nie sa przedłużane umowy na czas okreslony, okrojone zostały fundusze na remonty (z wyjątkiem tych koniecznych), ograniczony czy wręcz wstrzymany został sponsoring. To tylko kilka działań o jakim wszyscy wiedzą, a jest pewnie jeszcze sporo innych o których mało kto wie. Pensje to jedna z wielu cegiełek, które może uratują ten Zakład.
Ja jestem zadowolony z pracy i płacy także o mnie się nie musisz martwić
A ja myślę, że PDO sie ludziom nie należy. Za pracę dostajesz pensje i dodatki. Zupełnie nie rozumiem dlaczego komuś powinno się dawać kupę siana za to, że łaskawie zdecyduje sie odejść. Tym bardziej, że można to zrobić - z punktu widzenia Zakładu - w dużo bardziej efektywny ekonomicznie sposób. Jak już wspomniałeś - to nie komuna i na wolnym rynku nikt takich gratyfikacji nie stosuje.
Zakład dba o pracownika jeżeli ma pieniądze. Podziekowanie za wiele lat pracy to nagrody jubileuszowe, dyplomy itp Jakiego podziekowania oczekujesz? Skoro nie ma pieniędzy to Zakład nagle ich nie wyczaruje i nie sypnie jakichś 13-stek, 14-stek czy pieniędzy na dzień Chemika którego nawet nie było, żeby jaśnie Pan miał dobry humor. Masz przyjść, wykonac swoją robotę i dostaniesz za to pensję. Zarząd robi wszystko, żebys miał gdzie przychodzić. Tylko tyle i aż tyle. Czego nie rozumiesz?