Jednorazowy-aparatowy: tak, załoga ma swoich przedstawicieli w zarządzie, radzie nadzorczej i zarządy organizacji związków zawodowych. Każdy związany jest umową o poufności informacji. Czy nam się to podoba czy nie, dlatego wybierani są reprezentanci, którzy w załogi/ pracowników imieniu ich reprezentują, rozmawiają, negocjują warunki zuzp itd. Dlatego należy wybierać takich, którzy będą to robić rzetelnie i z pełnym zaangażowaniem. Od lat pracuję na rzecz, w interesie pracowników, rozwoju zakładu, nakładów remontowych. Ja czy Iwona czy Krzysiek nie możemy opowiadać o szczegółach rozmów, przebiegu posiedzeń- z czym się zgadzaliśmy a z czym nie.., negocjacji i szeregu innych zamierzeń póki nie są one podane do wiadomości pracowników chociażby. Pytacie o rzeczy, które nie są jeszcz wystawione, wynegocjowane, o rzeczy które są cenotwórcze, zakładacie hipotezy tymczasem dzisiaj: zuzp obowiązuje, nie ma PDO, trwa przegląd struktury, zarząd i Rada nadzorcza mają zablokowane wynagrodzenia ze wskaźnikiem na rok 2023, prezesowi nie będzie nikt zabierał samochodu gdyż gdyby używał swojego do delegacji będzie to spółkę więcej kosztowało co wynika z prawa, mamy najmniejszy tabor w grupie, na siarkowym wieża trwają prace wymiany katalizatorów, i spore nakłady finansowe- to cieszy. Trwa przegląd struktury, rozpoczęłam od lutego jako po prezesa rozstawanie się z managerami, teraz proces ten jest kontynuowany poprzez analizę niezbędnych stanowisk wysokiego szczebla ale też przegląd procesów produkcyjnych w celu szukania ich usprawnienia organizacyjnego, skrócenia ścieżki decyzyjności.
Wczoraj nie dałam rady odpisać bo od wczesnego poranka do nocy pracowałam. Więcej pytań- kolejny raz powiem, chcesz pogadać napisz do mnie podjadę na wydział w dogodnej godzinie. Jedną, dwie osoby- nie ma znaczenia. Nie musimy robić ekstra zebrań.
Proszę pisać do mnie w tej sprawie na messenger.
Dodam, że jako jedyna z zarządu otrzymałam absolutorium za tamten rok
[size=78%]
Absolutoria z rady nadzorczej dostali tylko reprezentanci załogi Iwona i Krzysiek. Świadczy to o naszej pracy na rzecz pracowników i zakładu [/size][size=78%]
https://www.money.pl/gospodarka/byly-prezes-grupy-azoty-police-bez-absolutorium-7041169898511168a.html[/size]