Czterdziestolatek_To reguluje Kodeks pracy.
Art.163 [Plan urlopów] par.1. Urlopy powinny być udzielane zgodnie z planem urlopów. Plan urlopów ustala pracodawca, biorąc pod uwagę wnioski pracowników i konieczność zapewnienia normalnego toku pracy [...].
Art.164. [Przesunięcie terminu urlopu na wniosek] par.1 przesunięcie terminu urlopu może nastąpić na wniosek pracownika umotywowany ważnymi przyczynami. [...]
Zabronione też jest przychodzić na bani do pracy. Imieniny cioci są co roku w tej samej dacie. Można to zaplanować:)
Post Merge: [time]Maj 26, 2020, 14:35:13 [/time]
Gagarinowicz_ będzie SKM to będzie przystanek. Na spotkaniu w gminie na początku toku podaliśmy godziny które nas interesują czyli cztery pociągi do i cztery z. Na trzy zmiany ruchu ciągłego i jedna na ranną dla jednozmianowców. Byłam na spotkaniach gdzie omawialiśmy tą kwestię i deklarowaliśmy wsparcie. Mam nadzieję, że dla kilku tysięcy podatników podatku PIT, kilkuset podatku CIT itd znajdzie się w SKM miejsce dla naszego skromnego przystanku. Tym bardziej, że dzięki naszym transportom produktu i surowca drogą kolejową infrastruktura kolejowa jest w stanie dobrym. To z inicjatywy naszej trwa zabieganie o ten przystanek (i pociągnięcie SKM do Zakładów- co jest wg mnie ekonomicznie uzasadnione).Na spotkaniu strona gminy wspiera nas w wydłużeniu trasy SKM o Police Zakład.