Aktualnie mamy wybór co kupować do jedzenia. Żywność "ekologiczna" i z własnych upraw oraz hodowli jest powszechnie dostępna.
Tak samo jest z konsumpcją wspomnianego mięsa. Powszechnie wiadomo że jego spożycie jest zdecydowanie za duże.
Niemniej jednak nakręcana powszechnie konsumpcja przez globalne koncerny robi ludziom skutecznie wodę z mózgów i brniemy wszyscy w katastrofalnym kierunku. Efektem tego wszystkiego jest również zakład ZCh Police produkujący owe wspomniane "azotyny" i inne "polepszacze/wspomagacze" przy produkcji żywności, które później sami spożywamy. Wspominanie o szeregu innych czynników dewastujących Ziemię przy produkcji takich nawozów jest i tak przez nikogo nie zauważalne: pylenie, smród, hałas, zanieczyszczenie wód i gleby, podwyższenie temperatury powietrza i wód w okolicy, itd. To wszystko wpływa bezpośrednio na nas okolicznych mieszkańców i wywołuje zwiększoną zachorowalność na raka, chorób dróg oddechowych, alergie. Nikt nie widzi w tym nic złego bo ZCh Police zabijają powoli, nie natychmiast, skutków i śladów nikt nie bada lub są utajniane. Wszelkie zmiany byłby kosztowne dla właściciela jakim jest Państwo.