Gagarinowicz_ wszyscy mają świadomość, że Regulamin premiowania jest mało czytelny. Ja jako reprezentant pracowników w Zarządzie zgłaszam to od początku jak w nim jestem. Rok 2017 były to zmiany dotyczące SOOP. Zarząd zgadzał się z tym, iż Regulamin należy zmienić. Ja mam do niego szereg uwag jak i do Regulaminu SOOP. Zgłaszałam je regularnie na Zarząd. Na czas negocjacji płcowych skupiono się wyłącznie na nich. Później związki zawodowe negocjowały „premię” z szefem kadr. Regulamin wypracowany został skierowany na zarząd. Na zarządzie po dyskusji ustalono, że należy zmienić regulamin premiowania, tak aby on był przejrzysty i motywacyjny jednak aby nosił znamiona premii, dlatego związkom zawodowym została przedstawiona propozycja, aby część premii była uzależniona od wyniku a część nie ( 4 % uzależnione od wyniku- regulaminowa, 5% niezależne od wyniku jako część uznaniowa)
Co do kwestii informacyjnych zawsze można przyjść do swojego związku lub zadzwonić aby się spytać na jakim etapie jest taka czy taka sprawa. Ze mną kontakuje się wielu pracowników poprzez blog który prowadzę jako członek zarządu z ramienia pracowników.