Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8579506 razy)

Offline FasolaJas

• Nowicjusz
  • *
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #19305 dnia: Marca 15, 2025, 18:39:31 »
A kiedy zostaną wprowadzone mechanizmy o których było w jakimś piśmie prezesa chyba już z przed 15 miesięcy jakoś, było pismo w którym było napisane że pracują nad docenieniem finansowym pracowników którzy posiadają już spory staż w firmie. Trochę długo nad tym pracują bo nie zauważyłem aby coś się zmieniło. Czy te pisma są w ogóle jakoś wiążące czy to takie lanie wody ?
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2025, 18:43:24 wysłana przez FasolaJas »

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #19306 dnia: Marca 16, 2025, 10:41:00 »
Jakby miało jakieś znaczenie, że powyżej 10 lat :D
Ty nie zdążyłeś zauważyć, że im dłużej tu pracujesz tym bardziej nikt tego nie docenia?
Ma takie znaczenie , że zmienili w kadrach podejście to takich osób..nie puszczają tak od "ręki".
Z innych informacji to "Pan Dyrektor" zasobów ludzkich sprawdza MBO na wydziałach .. razem z Panią IW.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #19307 dnia: Marca 16, 2025, 11:07:22 »
Ty nie zdążyłeś zauważyć, że im dłużej tu pracujesz tym bardziej nikt tego nie docenia?
Ma takie znaczenie , że zmienili w kadrach podejście to takich osób..nie puszczają tak od "ręki".
Z innych informacji to "Pan Dyrektor" zasobów ludzkich sprawdza MBO na wydziałach .. razem z Panią IW.
Oj pani IW będzie was teraz dojeżdżać za to, że jej nie wybraliście ;)

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #19308 dnia: Marca 16, 2025, 11:53:10 »

W zakładach coraz częściej kiedy robią ludziom pod górkę i proponują okres wypowiedzenia 3 miesiące ludzie ppo prostu porzucają pracę. Ktoś kto sobie znalazł lepszą pracę nie będzie czekał. Czy ma to jakiś wpływ na cokolwiek później? Trudno mi powiedzieć, ale z tego co słyszałem to nikt na to już dziś nie patrzy.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #19309 dnia: Marca 16, 2025, 12:09:46 »

W zakładach coraz częściej kiedy robią ludziom pod górkę i proponują okres wypowiedzenia 3 miesiące ludzie ppo prostu porzucają pracę. Ktoś kto sobie znalazł lepszą pracę nie będzie czekał. Czy ma to jakiś wpływ na cokolwiek później? Trudno mi powiedzieć, ale z tego co słyszałem to nikt na to już dziś nie patrzy.
Nikt na to nie patrzy. Wręcz często jak się dogadasz z nowym pracodawcą już to pytają czy dotychczasowy pracodawca skróci okres wypowiedzenia, a po odpowiedzi "nie wydaje mi się" jest dosyć jasna sugestia, żeby porzucić pracę 😆 nie te czasy, mało kto na stanowiskach niskiego i średniego szczebla w ogóle czyta świadectwo pracy od poprzedniego pracodawcy. aby nie mieć w papierach kradzieży w miejscu pracy i alkoholu/narkotykow

Post Merge: Marca 16, 2025, 12:10:16
A trzymać na siłę 3 miesiące to sobie mogą. To sytuacja mocno stresowa dla pracownika, a jak wiadomo stres jest źródłem wielu chorób xD

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #19310 dnia: Marca 16, 2025, 15:00:06 »
Oj pani IW będzie was teraz dojeżdżać za to, że jej nie wybraliście ;)
Może do RN da radę wygrać , ale polecam zamiast ołówków dać długopisy ;)
Polecam dla tego nowego zespołu co sprawdza MBO wprowadzić PDO i problem sam się rozwiąże ;)

Offline Beny2002

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #19311 dnia: Marca 16, 2025, 21:30:17 »
Pracowałem tu prawie 12 lat, robiłem wszystkie uprawnienia jakie są możliwe. Z perspektywy czasu, patrzę, że im więcej człowiek dawał od siebie tym bardziej miał przesrane bo wszędzie go wrzucali gdzie coś się sypało aby ugasic tzw "pożar". W zamian za zaangażowanie dostawał coraz więcej obowiązków bez jakiej kolwiek motywacji pieniężnej. Zrozumienie tego burdlu za długo u mnie trwało, ale przejrzałem na oczy i zmieniłem zakład pracy co wyszło mi na lepsze. Po 9 miesiącach zarabiam więcej niż na zakładach po 12 latach. Pracuje od 7-15, żadne zmiany. Święta nie święta w domu. Ludzie nie bójcie się podejmować decyzji, które mogą zmienic Wasze życie tylko i wyłącznie na lepsze.

Offline SexyAparatowy

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19312 dnia: Marca 16, 2025, 22:27:34 »
Ja również jestem na wyczerpaniu jeżeli chodzi o tą pracę. Czare goryczy przelewają te zarobki, totalny bajzel na dzień dobry oferuje sie wiecej niz po kilku latach pracy. Niby są jakieś cichce podwyżki indywidualne, ale to rownież nie działa i nigdy nie działało, bo wiadomo kto je dostaje.
Idzie wiosna, razem z nia nowa energia, a w kwietniu targi pracy. Mam wielką nadzieje, ze uda sie zebrac siły i zostawić ten epizod za sobą po 11 latach.