Mam możliwość podpisania aneksu w T-Mobile i punkty z era premia (250zł) muszę wykorzystać do 15 listopada, mam więc ciśnienie na jaki telefon wybrać, by zniżkę wykorzystać. Telefonu potrzebuję do dzwonienia, smsów, sprawnego odbierania i wysyłania maików, otwierania załączników w mailach, przeglądaniem neta i przede wszystkim dobra bateria, no i żeby by dotykowy. Mam do wyboru w abonamencie za 99zł – ceny podaje ze zniżką
1. Samsung Galaxy S II - przeżyłbym IPada w kieszeni, ale baterię trzeba codziennie ładować, by nie mieć niespodzianki na drugi dzień, kosztuje 750zł
2. Iphone 4 – problemy z zasięgiem z powodu umieszczenia anteny ramce obudowy, problem zlikwidowano częściowo softwarowo, by nagle kreski nie znikały, problemu nawet w 4S tego nie zlikwidowano – dopiero w 5 antena będzie za jabłuszkiem z tyłu. Kosztuje 1150zł
2. BlackBerry Torch 9800 – usługa Web@Mail zawarta już w abonamencie. Blokować i odblokować klawiaturę można jedynie kodem PIN co jest szalenie niewygodne, gdy się często sprawdza telefon. Kosztuje 750zł
3. Blackberry 9780 Bold – to samo co wyżej, kosztuje, noi mam mały niedotykowy ekran.
4. Sony Ericsson Xperia arc S – wadliwa aplikacja w testach otwierająca pliki word, exel i PDF, zacina się, zawiesza, wyskakuje błąd, choć lepsza bateria niż w poprzedniku arc, kosztuje 250zł.
5. Samsung Wave 8500 – dobry telefon, ale szkoda go brać, bo niedługo wejdzie Wave 3 z Bada 2.0. Przy kupnie tego modelu nie wykorzystam zniżki, bo w moim abo kosztuje 1zł
6. HTC Sensation – kosztuje 750zł – a słabszy ekran niż sgs2 a nawet arc S. No ten uchwyt śmierci, że wifi zanika przy normalnym trzymaniu aparatu…. No i za cichy max głośność w podczas rozmów w głośniejszych miejscach….
7. HTC Desire S – kosztuje 350zł - sumie chwalą go za baterie wśród dotykowych i nie ma skarg żadnych…..
8. Samsung Galaxy S Plus – żadnych minusów nie ma w testach, chwalą za baterię wśród dotykowych i to z testu – „Telefon ma za to czasem problem ze złapaniem sygnału sieci komórkowej, ale tylko w miejscach o słabym zasięgu/granicy zasięgu” – konkretny minus. Kosztuje 350zł.
Co byście wybrali – który wybór jest najbardziej optymalny?