Więc przytoczmy fakty, zamiast czczej gadaniny:
Podsumowanie dwuletnich rządów PiS :
Parę uwag dotyczących Twojego przydługiego postu:
1/
Wysil się bardziej i stwórz coś od siebie na temat osiągnięć PiS (najlepiej w zakresie gospodarki) zamiast kopiować i wklejać załacznik do instrukcji propagandowej, którą otrzymałeś od Centrali.
2/
Weźmy pierwsze z brzegu osiągnięcie:
1. Utworzenie CBA, dotychczas aresztowano 115 osób, skierowano 297 zarzutów o popełnienie przestępstwa, zabezpieczono na poczet przyszłych kar około 13,5 mln złotych.
Zabezpieczono na poczet kar 13,5 mln zł... a ile odzyskano kasy?
Ile kasy dotychczas wydano i wyda się w przyszłości na funkcjonowanie tego politycznego tworu?
Osiągnięcia CBA np w świetle działalności Agenta, emeryta Tomka- super osiągnięcie - jak się patrzy, że 35 letni, w pełni zdrowy i sprawny facet zgarnia co miesiąc do końca życia taką emeryturkę.
Wcześniej i obecnie w każdej jednostce wojewódzkiej POlicji była specjalna jednostka do walki z korupcją- ale to nie wystarczyło. Było konieczne powołanie takiego tworu?
Przyczyniło się to do mojego wzgobacenia się lub zaoszczędzenia kasy w mojej kieszeni?
3/
Nie bedę się ustosunkowywał do poszczególnych punktów, lecz przeglądając je rzuca się w oczy: opracowano plan, przygotowano plan, wdrożono plan... to mają być osiągnięcia?
4/
Jak sobie zarzyczysz to odpowiem na wszystkie przedstawione przez CIebie osiągnięcia z Centralnej Instrukcji.
Z kolei ja czekam ze zniecierpliwością na dalsze punkty instrukcji mówiące o osiągnieciach PiS w zakresie gospodarki- to mnie szczerze powiedziawszy bardziej interesuje.