Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Chcieliście PO, to macie  (Przeczytany 164687 razy)

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
[Police] Chcieliście PO, to macie
« Odpowiedź #390 dnia: Lutego 10, 2012, 22:41:02 »
Cytat: "tad19601963"
Trudno tak speedbax zrozumiałem jedziesz JK i Tuska a tak się nie da ... albo ...albo

Jasne, że się da, wystarczy być sobą i mieć własne, niezależne poglądy. Postawa ludzi takich, jak Ty, tłumaczy to, co dzieje się w ojczyźnie. I nie chodzi o to, by przewagę miał PiS.

sekator

• Gość
« Odpowiedź #391 dnia: Lutego 11, 2012, 08:45:52 »
Cytat: "speedbax"
Jasne, że się da, wystarczy być sobą i mieć własne, niezależne poglądy

A może lepiej- nie mieć żadnych poglądów i nie opowiedzieć się za żadną opcją. Wtedy jest najwygodniej, można stać z boku, wszystkich krytykować i narzekać na forum.
A co do Pawła, to szkoda chłopaka.....dał się zblatować przez partię władzy, która nie tylko na podwórku krajowym (Kluzik, Arłukowicz) ,,wyciąga" słabych i chwiejnych, ale jak życie pokazuje także lokalnie stosuje te metody. W moim mniemaniu postąpił głupio, ale to jego sprawa i jego sumienia.
pozdrawiam sekator

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #392 dnia: Lutego 11, 2012, 09:00:37 »
Cytat: "sekator"
Albo nie mieć żadnych. Wtedy jest najwygodniej, można stać z boku, wszystkich krytykować i narzekać na forum.

Jasne. Polityką zajmują się karierowicze, którzy wślizgują się na stołki za pomocą układów. Partie polityczne często przypominają sekty, często siejąc nienawiść. Mnie takie coś nie bawi, wolę uczciwą pracę i normalny rozwój zawodowy.

sekator

• Gość
« Odpowiedź #393 dnia: Lutego 11, 2012, 09:06:03 »
Wyznawcy kurduplowatego

Dlaczego obrażasz wszystkich niskich ludzi ? Uważasz, że z racji na wyglądu można pogardzać innymi ? Skąd w Tobie tyle frustracji i nienawiści ?

Polityką zajmują się karierowicze, którzy wślizgują się na stołki za pomocą układów

Dobrze wiesz, że wcale nie trzeba zajmować się polityką, żeby ,,wskakiwać" na stołki za pomocą układów. A w Polsce jeszcze długo nie będzie szans na normalny rozwój zawodowy, czego sam jesteś najlepszym przykładem.
 Dlatego można ,,łamać" ludzi, tak jak złamano Pawła......

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #394 dnia: Lutego 11, 2012, 09:22:34 »
Dlaczego obrażasz wszystkich niskich ludzi ? Uważasz, że z racji na wyglądu można pogardzać innymi ? Skąd w Tobie tyle frustracji i nienawiści ?

Miałem na myśli samego prezesa, swoją drogą, to należy się mu pewnego rodzaju uznanie, że zyskał tylu ślepych wyznawców swojej ideologii. Masz rację, jest we mnie dużo frustracji, nienawiść jednak, to za dużo powiedziane.

Dobrze wiesz, że wcale nie trzeba zajmować się polityką, żeby ,,wskakiwać" na stołki za pomocą układów.

W znacznej większości takie "awanse" są powiązane z polityką, jednak zgadzam się z Tobą, są jeszcze inne możliwość obsadzania stołków.

A w Polsce jeszcze długo nie będzie szans na normalny rozwój zawodowy, czego sam jesteś najlepszym przykładem.

Zgadza się, z wielką przykrością patrzę na młodych, zdolnych ludzi, którym najzwyczajniej podcina się skrzydła, a tym, którzy chcą się rozwijać nie pozostaje nic innego, jak wyjazd. Chociaż i to rozwiązanie niesie za sobą spore ryzyko.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #395 dnia: Lutego 11, 2012, 14:16:33 »
W/w karierowicz nie mający pojęcia o ekonomii: http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/papierosy-drastycznie-zdrozeja-przez-nowe-pomysly-ministerstwa-zdrowia-palacze-zaplaca-wiecej_226733.html

Ogólnie poglądy Sekatora są zupełnie odmienne od moich, jednak tutaj przyznaję Mu rację.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #396 dnia: Lutego 11, 2012, 16:19:03 »
Trudno tak speedbax zrozumiałem jedziesz JK i Tuska a tak się nie da ... albo ...albo a ja niestety żyję w tym kraju.

Cytat: "TrzebieżCITY"
Tad, ja również żyję w tym kraju i podobnie jak speedbax po dziurki w nosie mam tak jednych jak i drugich... Pytanie tylko, czy jest inna droga, inna opcja? Wszyscy wywodzą się z jednego korzenia, a podziały na PiS, PO są sztuczne. Żeby cokolwiek osiągnąć, jedyną receptą jest podąrzyć drogą Bartka i dać nogę, tam gdzie człowiek poczuje się człowiekiem, a nie przedmiotem. Ponoć władza jest dla nas... Niestety nigdy tak nie było i nie będzie :(  Nasza polska mentalność na to nie pozwoli.

Ale jesteś chłopie naiwny.W Niemczech też są partie polityczne,podziały,targi o stołki,korupcja,nepotyzm itp.Speedbax może coś na ten temat napisać.Od Niemców różnimy się pod wieloma względami ale najważniejsze jest ich ordnung mus sein.Dzięki temu nie ma problemów z np wydłużeniem wieku uprawniającego do przejścia na emeryturę,bo tam żadna partia nie wyskoczy z propozycją przeprowadzenia referendum pt"czy chcesz być......piękny,bogaty albo pójść na emeryturę w wieku 50 lat.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #397 dnia: Lutego 11, 2012, 16:38:56 »
Cytat: "jezat"
W Niemczech też są partie polityczne,podziały,targi o stołki,korupcja,nepotyzm itp.

Są, racja, jednak rzeczy, które tutaj kompromitują polityków, w Polsce są na porządku dziennym. Przykład obecnego prezydenta Niemiec Christiana Wulff'a.

Offline TrzebieżCITY

• VIP
« Odpowiedź #398 dnia: Lutego 11, 2012, 16:43:21 »
Trudno tak speedbax zrozumiałem jedziesz JK i Tuska a tak się nie da ... albo ...albo a ja niestety żyję w tym kraju.

Tad, ja również żyję w tym kraju i podobnie jak speedbax po dziurki w nosie mam tak jednych jak i drugich... Pytanie tylko, czy jest inna droga, inna opcja? Wszyscy wywodzą się z jednego korzenia, a podziały na PiS, PO są sztuczne. Żeby cokolwiek osiągnąć, jedyną receptą jest podąrzyć drogą Bartka i dać nogę, tam gdzie człowiek poczuje się człowiekiem, a nie przedmiotem. Ponoć władza jest dla nas... Niestety nigdy tak nie było i nie będzie :(  Nasza polska mentalność na to nie pozwoli.

Ale jesteś chłopie naiwny.W Niemczech też są partie polityczne,podziały,targi o stołki,korupcja,nepotyzm itp.Speedbax może coś na ten temat napisać.Od Niemców różnimy się pod wieloma względami ale najważniejsze jest ich ordnung mus sein.Dzięki temu nie ma problemów z np wydłużeniem wieku uprawniającego do przejścia na emeryturę,bo tam żadna partia nie wyskoczy z propozycją przeprowadzenia referendum pt"czy chcesz być......piękny,bogaty albo pójść na emeryturę w wieku 50 lat.
Wolę być naiwny, niż żyć  w kraju, w którym na każdym kroku najwazniejszy jest PR partii będącej u władzy, gdzie człowiek jest tylko marionetką potrzebną do głosowania. Łatwo Tobie krytykować, ale to nie Ty jesteś na początku drogi życiowej, nie musisz zapiep... jak osiołek, i za każdym razem wypłata wystarcza na styk... Swoje oklepane banały zachowaj proszę dla siebie. Bez urazy, ale pod tym względem syty głodnego nigdy nie zrozumie. Nie chodziło mi akurat o Niemcy, tylko o sam fakt emigracji za lepszym życiem. Nikt tego nie robi dla kaprysu. Nasz kraj ma młodych i pracowitych głęboko w pupie. Odbije się to czkawką i to wielką. Ty Jezat masz pewnie ustabilizowaną sytuację życiową, większość mojego pokolenia nie ma takiego luksusu, ale o taką Polskę leżałeś na styropianie... I nie chodzi mi o wolność i tp tylko o zwykłe podejście do człowieka. Róbta co chceta i weźcie sprawy w swoje ręce, cytując byłego Prezydenta... Więcej zrozumienia dla młodszego pokolenia polecam.. Niech nam Polska da szansę!
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

jezat

• Gość
« Odpowiedź #399 dnia: Lutego 11, 2012, 18:23:48 »

Wolę być naiwny, niż żyć  w kraju, w którym na każdym kroku najwazniejszy jest PR partii będącej u władzy, gdzie człowiek jest tylko marionetką potrzebną do głosowania. Łatwo Tobie krytykować, ale to nie Ty jesteś na początku drogi życiowej, nie musisz zapiep... jak osiołek, i za każdym razem wypłata wystarcza na styk... Swoje oklepane banały zachowaj proszę dla siebie. Bez urazy, ale pod tym względem syty głodnego nigdy nie zrozumie. Nie chodziło mi akurat o Niemcy, tylko o sam fakt emigracji za lepszym życiem. Nikt tego nie robi dla kaprysu. Nasz kraj ma młodych i pracowitych głęboko w pupie. Odbije się to czkawką i to wielką. Ty Jezat masz pewnie ustabilizowaną sytuację życiową, większość mojego pokolenia nie ma takiego luksusu, ale o taką Polskę leżałeś na styropianie... I nie chodzi mi o wolność i tp tylko o zwykłe podejście do człowieka. Róbta co chceta i weźcie sprawy w swoje ręce, cytując byłego Prezydenta... Więcej zrozumienia dla młodszego pokolenia polecam.. Niech nam Polska da szansę!

A w czym ci Polska przeszkadza?Czasy kiedy partia troszczyła się o wszystko przeszły do IPNu.Teraz co najwyżej prezydent i prezes TK upomną się o waloryzację wysokich emerytur wysokich funkconariuszy i członków PZPRu.Ale mimo tej troski prezydenta tobie jego działania w niczym nie przeszkadzają.Masz pomysł otwierasz firmę,nie masz musisz się liczyć z regułami rynku,który nazywają kapitalizmem.A rynek kieruje się tylko jednym miernikiem,który nazywa się zysk.Najgorsze jest to,że zysk nie powstaje w fabryce tylko na rynku i to on decyduje o wielkości zatrudnienia.

Offline TrzebieżCITY

• VIP
« Odpowiedź #400 dnia: Lutego 11, 2012, 19:11:06 »
A w czym ci Polska przeszkadza?Czasy kiedy partia troszczyła się o wszystko przeszły do IPNu.
Polska mi nie przeszkadza, przeszkadzają mi ludzie, którzy lepiej ode mnie wiedzą, co jest dla mnie dobre :crazy: Dla mnie wystarczające będzie, jeżeli państwo nie będzie próbowało uszczęśliwiać mnie na siłę i nie będzie przeszkadzało i rzucało kłód pod nogi... Tylko tyle i AŻ tyle... Masz zdecydowaną rację, że kapitalizm jest złodziejskim systemem... Takie czasy, że każdy patrzy wyłącznie na siebie i ma w nosie drugiego człowieka. Człowiek naprawdę nie chce opuszczać kraju, ale patrząc jakie perspektywy się rysują, nie będzie innego wyjścia.
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

jezat

• Gość
« Odpowiedź #401 dnia: Lutego 11, 2012, 20:53:09 »
A w czym ci Polska przeszkadza?Czasy kiedy partia troszczyła się o wszystko przeszły do IPNu.

Polska mi nie przeszkadza, przeszkadzają mi ludzie, którzy lepiej ode mnie wiedzą, co jest dla mnie dobre :crazy: Dla mnie wystarczające będzie, jeżeli państwo nie będzie próbowało uszczęśliwiać mnie na siłę i nie będzie przeszkadzało i rzucało kłód pod nogi... Tylko tyle i AŻ tyle... Masz zdecydowaną rację, że kapitalizm jest złodziejskim systemem...

Nigdy nie twierdziłem,że kapitalizm jest złodziejskim systemem,ale skoro tak uważasz to dlaczego za jego skutki obarczasz rządzących?
Takie czasy, że każdy patrzy wyłącznie na siebie i ma w nosie drugiego człowieka.

To jest właśnie jedna z zasad kapitalizmu -"jak sobie pościelesz tak się wyśpisz".

Offline TrzebieżCITY

• VIP
« Odpowiedź #402 dnia: Lutego 11, 2012, 21:30:55 »
dlaczego za jego skutki obarczasz rządzących?
Ktoś tworzy takie, a nie inne prawo, które zamiast pomagać, rzuca kłody pod nogi. Przypomnij sobie jak załatwiono Pana Kluskę. Dziękuję bardzo za takie państwo prawa.Państwo nie ułatwia przedsiębiorcom normalnego funkcjonowania. Dowala multum haraczy, a potem można zapomnieć o podwyżce. To jest właśnie uszczęśliwianie na siłę innych. Mnie osobiście podoba się model skandynawski. Dlaczego nasze media nie mówią, jak na Islandii ludzie doprowadzili do przełomu i mieszkańcy wyspy gejzerów odbijają się od dna. Bez rozlewu krwi.Dlatego, że im to nie w smak i kłuje w oczy. Przyspawani do stołków. Za zabawy lekarzy, aptekarzy z pacjentami utrącono nie szefa tylko jego podwładnego z resortu. Pytam się, gdzie tutaj logika? Jeżeli tak ma funkcjonować normalne państwo, to współczuję dobrego samopoczucia. Moim skromnym zdaniem, człowieka 32 letniego, nie ma w chwili obecnej ludzi godnych zaufania społecznego. Wybiera się zawsze mniejsze zło i głosuję się bardziej przeciw komuś niż za kimś. Ja zdaję sobie sprawę, że nasza demokracja jest w powijakach dopiero, ale na miły Bóg, trzeba jej pomagać, a nie robić za dywersanta w imię swoich i tylko swoich interesów.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #403 dnia: Lutego 12, 2012, 10:27:37 »
dlaczego za jego skutki obarczasz rządzących?

Ktoś tworzy takie, a nie inne prawo, które zamiast pomagać, rzuca kłody pod nogi. Przypomnij sobie jak załatwiono Pana Kluskę. Dziękuję bardzo za takie państwo prawa.Państwo nie ułatwia przedsiębiorcom normalnego funkcjonowania. Dowala multum haraczy, a potem można zapomnieć o podwyżce.

Nie wiem co ma Kluska do twoich problemów,może wyjaśnisz?Jakie przepisy zabraniają ci założenie firmy?Jak będziesz sam sobie okrętem to również sam będziesz decydował o podwyżkach,czyli swoich zyskach.Ale wydaje mi się,że  biadolisz bo socjalizm se ne wrati.
To jest właśnie uszczęśliwianie na siłę innych. Mnie osobiście podoba się model skandynawski. Dlaczego nasze media nie mówią, jak na Islandii ludzie doprowadzili do przełomu i mieszkańcy wyspy gejzerów odbijają się od dna. Bez rozlewu krwi.Dlatego, że im to nie w smak i kłuje w oczy.

W Polsce nikt cię na siłę nie uszczęśliwia.Przymusu pracy nie ma i nie ma również zakazu prowadzenia działalności gospodarczej.Z modelem skandynawskim proponuję najpierw dokładnie się zapoznać np z wysokością podatków,tak samo jak z eksponowaną przez ciebie "rewolucją"islandzką.W ulubionym przez ciebie modeli skandynawskim Szwedzi będą przedłużać wiek emerytalny do poziomu 75 lat.Czy o taki model ci chodzi?

Offline Wojtek Dudek

• VIP
« Odpowiedź #404 dnia: Lutego 12, 2012, 14:33:51 »
Polityką zajmują się karierowicze, którzy wślizgują się na stołki za pomocą układów.

Według mnie nie do końca jest to prawdą. Polityką zajmują się też ludzie, którzy za żadne skarby (czytaj stołki) nie zmienią swoich przekonań i dążeń. Tacy potrafią wykorzystać powierzone im „stołki” do wdrażania rozwiązań, które skutkować mogą korzyściami dla wszystkich. Niestety! Nie maja przebicia w społeczeństwie, w którym 60% społeczeństwa nie przejawia zainteresowania polityką państwa a pozostałe 40% sprzyja polityce opartej na zasadzie protekcjonizmu.

Dlatego można ,,łamać" ludzi, tak jak złamano Pawła......

Wybacz! Ale nie usprawiedliwiaj go jak dziecka, które nasikało w pieluchę! Nie stosowano wobec niego przemocy ani wymyślnych tortur. Nie występuje tu zatem zasada jakiegokolwiek „łamania”! To on sam z własnej i nieprzymuszonej woli wybrał taką drogę, kierując się swoimi dążeniami a nie wiernością ideologiczną. Świadczy to tylko o nim samym! Pozostaje jedynie pytanie: - co!... nim kierowało? I czy stać go na to, aby złożyć mandat radnego?

To jest właśnie jedna z zasad kapitalizmu -"jak sobie pościelesz tak się wyśpisz".

Masz rację. Tak być powinno! Ja też tak uważam! Tyle tylko, że w tym kraju, według mnie, zbyt często mamy jeszcze do czynienia z tym, że to urzędnik decyduje o tym, jakiej masz użyć do tego pościeli. A to już nieco przeczy przytoczonej przez Ciebie maksymie.