Otóż zapewne ta pseudo-informacja pochodzi od zdesperowanego księdza w stylu takiego jak nam kilka lat temu zaserwowała telewizja pokazując film:IMPERIUM OJCA RYDZYKA.
Informacja jest jak najbardziej pewna, i co ważne, bardzo aktualna, grupy młodych Redemptorystów jeżdżą po Europie i dorabiają na swoją działalność poprzez granie koncertów i sprzedawanie płyt po 5 Euro. Dla mnie ten obraz wydał się nade smutny, szczególnie wtedy, gdy opowiadali, z jakimi problemami finansowymi się borykają. Jak to się ma do olbrzymiego majątku współbrata/magnata medialnego z Torunia?
Zapraszam na pielgrzymkę dziękczynną do Torunia 3 grudnia na 20-rocznicę powstania Radia Maryja.Będzie tam mnóstwo zakonników i innych księży diecezjalnych.Wtedy się popytasz .
Ja nie muszę się już niczego dopytywać, sam popytaj, jak nie wierzysz, choć wątpię, czy na tak niewygodne pytania ktoś szczerze Ci odpowie. Poza tym, pomimo że jestem wierzącym katolikiem, staram się unikać brania udziału w takich zlotach, dla mnie rodzina RM bardzo często zachowuje się jak zwykła polityczna sekta.
Ojciec święty żadnego stanowiska w tej sprawie nie zajmował.
Zajmował, obecny Ojciec Święty Benedykt XVI.