Co do tej balustrady mam jedno prawdopodobne miejsce, ale z mojej koncepcji wynikałoby, że między posesją nr. 6 a 7 stał jeszcze jeden dom, co raczej nie jest możliwe.
Dalej będę upierała się przy tym, że jest to ten właśnie domek. Jutro udam się w to miejsce i porównam. Nie wiem czy jesteś mieszkańcem Uniemyśla, ale jeśli tak to wiesz, że niewiele jest tu starych, poniemieckich domów z dachem innym niż dwuspadzistym. Nie jestem architektem, więc nie bardzo się na tym znam, chodzi mi o wypust w dachu z oknami w pionie. W okolicach omawianego przeze mnie budynku są takie dwa.
Jeąli chodzi o budynek restauracji to nie znajdowała się ona między posesją 6 i 7, a 30 i 31.
Pozdrawiam.[/quote]
Generalnie domek jest podobny - chodzi o posesje 68, ale domy po prawej stronie stoją pod innym kątem. Jutro równierz wyjdę przed dom i porównam.
Eureka!! Wymyśliłem!!
Kiedy ostatnio robiłem fotkę budynku świetlicy przyglądałem się również możliwej lokalizacji fotki z dołu - naciągnełem wtedy to na to miejsce przy przystanku, rozważałem też posesje między 6 a 7 ale teraz mi się rozjaśniło. 2Gi budynek - za tym z 4 rema oknami to jest budynek z góry pocztówki - restauracja ujęty z boku
między oknami na tym wypuście w dachu wystaje jakiś maszt - ten sam maszt widać z tego wypustu na fotce niżej. Jutro udam się w to miejsce i zrobię fotkę - w takim razie zagadka się rozwiązała