Dlaczego należy mówić prawdę mimo iż łatwiej jest kłamać?........bo należy mówić prawdę.
Oliwa zawsze sprawiedliwa. Nie został skazany wcześniej dopadło go teraz. Co ma wisieć nie utonie. Po pół roku będzie musiał odejśc w hańbie a gdyby się przyznał to przynajmniej odszedłby z godnością. Nie mówię nic o jego osobie ponieważ nie znam go osobiście, ale dla mnie kłamstwo jest nie wybaczalne - ale taka jest polska - obskurna, zakamuflowana - pozwalają wyborcom wierzyć w piękne idylle. Szkoda, że taka plama poszła w świat......Ludzie kogo wy wybraliście na burmistrza. Ja osobiście za nim nie głosowałam. Masakra, żenuaaaaaaa....
Rozumiem, ze uwazasz klamstwo za obrzydliwa ceche. Ale czy nie za mocno podkreslasz
znaczenie tej cechy ?
Bo o ile sklamal ( jezeli wogole zostanie to udowodnione ), a przyznal by sie do tego, to
odszedl by "z godnoscia".
Czyli wszystkie, uzyte przez Ciebie slowa (oliwa sprawiedliwa, co ma wisiec, hanba,
plama, etc.) odnosza sie do klamstwa ? A fakt, ze donosil (jezeli wogole taki mial miejsce)
wcale nie przeszkadza, by odejsc "z godnoscia" !?
Pomijam juz Twoja retoryke, ze "taka plama poszla w swiat". Nie przesadzajmy, w swiat
ida takie slowa, jakie wyglosil prezydent Bush (senior): " Watch my lips....". Burmistrz
Polic, to jeszcze nie ta ranga !
Ty swoja wypowiedz podpierasz mott'em Zdanowicza. Ja czesciej mowie, ze : "Nalezy
mowic prawde, bo klamstwo trzeba pamietac ". A wbrew temu, co pisze Zdanowicz, to
wcale nie takie latwe.
Pozdrawiam - Bill