Panie Kubo to, że jest pan moderatorem
Gwoli ścisłości - jestem administratorem, moderatorzy mają zielony kolorek nicku.
Panie Kubo to, że jest pan moderatorem nie zwalnia to pana od używana języka polskiego w rozmowie z Polakami i zastępowanie go językiem niemieckim, chyba, że jest to pana język ojczysty co należałoby gdzieś wcześniej zaznaczyć.
Wymiękłem... Niech żyją dobre argumenty.
Widocznie nie jest pan w stanie zrozumieć, że istnieje takie coś jak demokracja, wolność poglądów i przekonań i kultura osobista skoro ma pan poglądy pozostałych internautów, za przeproszenie w dupie, trąci tutaj megalomaństwem na szeroką skalę.
Przepraszam, ale na forach demokracja się zdecydowanie nie sprawdza. Prowadzi ona zawsze do bałaganu, którego nie da się ogarnąć. Jest to forum prywatne, nie publiczne - nie mamy więc na szczęście obowiązku słuchania głosu ludu, choć nie ukrywam, że w wielu przypadkach jest pomocny. A i wolność słowa nie polega na tym, że możesz powiedzieć wszystko to, co Ci ślina na język przyniesie. Proszę pamiętać, że wolność każdego z nas kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.
Jeżeli chce pan uzyskać choć odrobinę kultury od rozmówce to nie należy odwracać się do niego plecami jak pan to robi tylko, tylko wysłuchać i kulturalnie odpowiedzieć.
Wobec nikogo nie odwracam się plecami, ba - zawsze (jak tylko mogę) staram się pomóc. Zawsze wtedy kiedy dany user nie zwraca się wyniosłym, nieuprzejmym tonem z bezpodstawnymi żądaniami. Tak trudno to zrozumieć?
Tak nakazuje ogólnoprzyjęty zwyczaj który chyba pana oraz pozostałych moderatorów nie obowiązuję, i jak już wspomniałem proszę zwracać się do mnie per Pan a w przypadku mnie i Bolka Panowie. Rozumiemy się panie moderatorze?
Do anonimów nie zwykłem mówić per Pan. Gdybyście się Towarzysze ujawnili, byłaby inna sytuacja.