Marcelino skoro tak bardzo znasz się na tym co powinien robić burmistrz, i na co stawiać w pierwszej kolejności to może wystartuj na burmistrza. Twój wpis tak naprawde nic nowego nie wnosi, najechałaś w nim właściwie tylko na mnie i na Denvera...
Co do żłobków... gdyby miasto tak bardzo chciało założyć żłobki państwowe, to już by one staly i przyjmowały maluchy, coś musi być nie tak skoro jest ich tak mało. Co do cen za prywatne... prawo rynku, każdy chce z czegoś żyć...wielu wzięło na to dofinansowania. Ewentualnym wyjściem z sytuacji jest założenie takiego prywatnego żłobka przez Ciebie Marcelino za 300 zł, ciekawe jak długo byś na tym interesie pociągnęłą, po opłaceniu wszelkich zobowiązań. Mundurowi dopiero co dostali nowe wyposażenie, wraz z nowymi ubraniami, czy znów muszą otrzymać nowe? czy to jest priorytet? Policcy mundurowi, straż, policja, mają stosunkowo dobry strzęt...
Co do tej kawiarni którą wyśmiałaś.. to był tylko przykład. Głównie chodziło mi o to, że władze powinny wnieść trochę życia we wszystkie obszary gminy,a nie tylko na nowym osiedlu, choć i tam szału nie ma. Na Nowopolu mieszkają sami starszy ludzie bądź patologia..dlaczego? Stare Police umierają, Nowopol umiera, Zch zwalniają.. To są według mnie priorytety, i tym powinni się zająć w pierwszej kolejności
Pzdr