Mogę zgadywać w nieskończoność, musiałbym znać typ każdej partycji. Poczytaj o partycjach podstawowych i rozszerzonych.
Skrótowo, dysk możesz dzielić na partycje. Partycje są dwóch typów: podstawowa i rozszerzona. Podstawowych można założyć max.4. Aby ominąć te niedogodność tworzy się jedną (więcej się nie da) partycję rozszerzoną i na niej możesz tworzyć dyski logiczne (czyli inne partycje). Partycja rozszerzona jest niewidoczna w systemie i nie można jej przypisać litery dysku ani przechowywać na niej danych (sformatować też się nie da). Służy ona jedynie do tworzenia w jej obrębie kolejnych partycji (dysków logicznych), które formatujesz, przypisujesz im litery i przechowujesz na nich dane.
I teraz jeszcze raz (strzelam) C: to partycja podstawowa, usunąłeś ją. D: to dysk logiczny - zmniejszyłeś go i wolne miejsce przerzuciłeś między dawne C: a obecne D:, ale nie możesz scalić tego wolnego miejsca z partycją C: bo to wolne miejsce to partycja rozszerzona a dysk C: to partycja podstawowa. Więc teraz (jeśli program udostępnia taką opcję) należy zmniejszyć partycję rozszerzoną o ten fragment wolnego miejsca co "urwałeś" z D: i dopiero potem połączyć z partycją C: (która jest podstawowa).
Uprzedzam, że wszelkie operacje na partycjach mogą skończyć się utratą danych, dlatego wcześniej należy wykonać ich kopię zapasową.
To co powyżej opisałem to jedynie to co mi się wydaje, niestety mimo screena, którego załączyłeś nie jestem w stanie zgadnąć jaka partycja jest jakiego typu, więc ciężko mi powiedzieć, czy rozwiązanie, które Ci podałem zadziała. Jest to jednak najbardziej prawdopodobny scenariusz.
Najlepiej by jednak było, gdybyś mógł określić typ partycji.
PS. To czysty domysł, dot. screena.:
Pierwsze z lewej ciemnoniebieskie pole to dawny dysk C: i jest partycją podstawową. Zaraz za tym zaczyna się partycja rozszerzona (jasnoniebieskie tło) i na niej umieszczone są dyski logiczne (ciemnoniebieskie) i wolny obszar urwany z D: (ciemnozielone). Znajdź legendę tych kolorów w programie, powinno coś takiego być - jak z mapami. Teraz ciemnozielone trzeba przerzucić przed D:, następnie zmniejszyć jasnoniebieskie (partycję rozszerzoną) i zrobić C: z dawnego i odzyskanego miejsca.