Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Ogólne] Komorowski prezydentem...?  (Przeczytany 101146 razy)

Offline hubalczyk

• Rozpisuje się
[Ogólne] Komorowski prezydentem...?
« Odpowiedź #105 dnia: Lipca 06, 2010, 19:06:44 »
Cytat: "jezat"
mariusz88887 napisał/a:   
Pis zrzucił maskę wraca do swej sprawdzonej retoryki kto nie znimi ten przeciwko nim ,zaczyna znów pluć jadem natych mniej prawych według ich ideologii ,ale to było do przewidzenia ale ludzie nie dadzą się nabrać na te zagrywki i prowokacje żenujące.   

Mariuszu 88887, czy ty miałeś jakieś wątpliwości ,że pisiory wytrzymają z nową maską dłużej niż do ogłoszenia wyników wyborów??

Niestety Jarkacz nie dostąpił zaszczytu przejęcia testamentu po bracie.Niepotrzebnie go wysyłał 10 kwietnia na sesję zdjęciową.
Kto podniesie rękę na władzę pisowską to mu ją Ziobro utnie.Teraz może sobie sam uciąć.
W Polsce wszyscy są sobie równi,ale pretorianie PiSu są równiejsi.To też Orwell.

mariusz88887, mamabije, Mariusz1989 - liczę, że zareagujecie na jezata, proporcjonalnie do tego, jaka była reakcja na nasze wypowiedzi. Piszecie, że to my plujemy jadem, że pełno w nas złości, lub że to my atakujemy. No proszę, bądźcie konsekwentni i "budujcie tę zgodę" wreszcie.
hubalczyk

sekator

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Lipca 06, 2010, 19:20:14 »
Cytat: "Mamabije"
skończyć z wszczynaniem kłótni,

Może odniesiesz się do apelu hubalczyka i skomentujesz zacytowaną wypowiedź swojego kolegi ? Ja do niej odnosić się nie będe, ponieważ nie zniżam się poniżej pewnego poziomu. Nie rozumiem dlaczego pozujesz na bezstronną sędzinię sporu, skoro wiadomo, że nienawidzisz PiSu i kleru, justeś tak samo zaangażowana w dyskusję, która się tutaj toczy, więc nie udawaj w swej łaskawości sprawiedliwej Temidy, bo jest to co najmniej żałosne.

[ Dodano: 2010-07-06, 19:25 ]
choć dostaliście po zadzie w wyborach.

Zaiste tekst godny palikota, pogratulować...Proponuję odrobinę pokory, 8 milionów Polaków głosowało na Kaczyńskiego, więc z tym ,,dostawaniem po zadzie" bym nie przesadzał. W wyborach parlamentarnych, jak część lewicowa poprze swoich kandydatów, może okazać się że zwolenników PO wcale nie jest tak wielu...zwłaszcza po nadchodzacym roku kiedy nie będzie już na kogo zwalać winy za swoje lenistwo i nieudacznictwo......

Jan Szczerbicki

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: Lipca 06, 2010, 19:38:54 »
Ogromnym sukcesem mozna nazwac wynik glosowania w zakladach karnych , podobno na Komorowskiego glosowalo 91,1%  - co to znaczy byc lubianym- ha ha ha

sekator

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Lipca 06, 2010, 19:39:21 »
W wyborach lokalnych też będzie ciekawie, będziecie musieli podzielić się elektoratem Komorowskiego pomiędzy PO,SLD i Gryfa....my popierający PiS będziemy głosowali w wiadomy sposób, tak więc być może to już pora  zebyście zamiast skupiać się na walce z nami, zaczęli przekonywać do siebie wyborców o poglądach lewicowych.......nawet tutaj na tym forum, atakowaliście nas zgodnie wszyscy, ale teraz musicie zacząć przekonywać do swoich ugrupowań.....nie do końca jest wam wszystkim po drodze....my jesteśmy najbliżej naszego obecnego koalicjanta, czyli Gryfa ale popierać będziemy oczywiście PiS, natomiast dla was zaczyna się walka o elektorat Komorowskiego więc mniej skupiajcie sie na nas, a zacznijcie proponować wyborcom swoje ugrupowania........pozdrawiam sekator

[ Dodano: 2010-07-06, 19:55 ]
Może powiecie kochani przeciwnicy PiSu na tym forum, na kogo będziecie głosować w wyborach samorządowych, wtedy dyskusja może być nieco ciekawsza, a nie tylko będzie odchodzić walenie w zwolenników Kaczyńskiego.
Czym przekona do siebie Gryf, PO i SLD, aby zagospodarować dotąd w miarę ,,wspólny" elektorat.....? O nas się nie martwcie, bo my wiemy na kogo głosować, mogą to być co najwyżej dobory personalne w ramach samego PiSu, dotyczące wykształcenia, osobowości, doświadczenia zawodowego, statusu rodzinnego, ideowości etc.......ale to już nasza ,,rybka" kogo wybierzemy z zaproponowanej przez policki PiS listy kandydatów..............

Offline millena

• Gaduła
« Odpowiedź #109 dnia: Lipca 06, 2010, 21:23:39 »
Cytat: "sekator"
Może powiecie kochani przeciwnicy PiSu na tym forum, na kogo będziecie głosować w wyborach samorządowych, wtedy dyskusja może być nieco ciekawsza, a nie tylko będzie odchodzić walenie w zwolenników Kaczyńskiego.

Bardzo ciekawa propozycja. Na razie wiem tylko tyle, że oponenci nienawidzą PiSu i Kościoła, ale mam mgliste pojęcie kogo popierają na gruncie samorządowym. Przecież różowy kolor wyborców PO ma wiele odcieni.     ;D

" A on tylko bobry i bobry"
millena

TomaszTokarczyk

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: Lipca 06, 2010, 21:24:09 »
Cytat: "Mariusz1989"
Ale do jasnej cholery... Ile raz mam mówić... Skąd ty znasz tok rozumowania i powody głosowania więźniów ? To są tylko twoje przypuszczenia a nie fakty...

Otóż to, są to moje przypuszczenia, tylko że ja przynajmniej wysunąłem swoją teorię wyjaśniającą ten ewenement. A czy Ty masz jakieś wyjaśnienie tego stanu rzeczy? Podzielmy się przypuszczeniami!
Cytat: "Samson"
Zatem drogi Tomaszu Tokarczyku idąc Twoim tokiem myślenia będziesz musiał potwierdzić że i o interesy pacjentów szpitali dba Prezydent elekt całkiem dobrze skoro w szpitalach również uzyskał spore poparcie.

Raczej nie będę musiał, bo rezydenci szpitali również nie są zwartą, jednolitą grupą. A to z tego powodu, że rotacja w szpitalach jest nieporównywalnie większa niż w więzieniach. Poza tym choroba nie wybiera, a do więzień trafiają ludzie o określonej moralności. Na tej samej zasadzie nie można powiedzieć, żeby osobną grupę stanowili na przykład plażowicze.
Ale rozumiem, że dla Was wyniki głosowania w więzieniach to kompletny zbieg okoliczności. OK, ale ja myślę inaczej.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Lipca 06, 2010, 21:26:30 »
Cytat: "mariusz88887"
mariusz88887 napisał/a:   
Pis zrzucił maskę wraca do swej sprawdzonej retoryki kto nie znimi ten przeciwko nim ,zaczyna znów pluć jadem natych mniej prawych według ich ideologii ,ale to było do przewidzenia ale ludzie nie dadzą się nabrać na te zagrywki i prowokacje żenujące.

Niestety Jarkacz nie dostąpił zaszczytu przejęcia testamentu po bracie.Niepotrzebnie go wysyłał 10 kwietnia na sesję zdjęciową.
Kto podniesie rękę na władzę pisowską to mu ją Ziobro utnie.Teraz może sobie sam uciąć.
W Polsce wszyscy są sobie równi,ale pretorianie PiSu są równiejsi.To też Orwell.

To akurat jest odpowiedz na postkomunistyczny post milleny

Cytat: "hubalczyk"
mariusz88887, mamabije, Mariusz1989 - liczę, że zareagujecie na jezata, proporcjonalnie do tego, jaka była reakcja na nasze wypowiedzi. Piszecie, że to my plujemy jadem, że pełno w nas złości, lub że to my atakujemy. No proszę, bądźcie konsekwentni i "budujcie tę zgodę" wreszcie.

Podtrzymuję to co napisałem i na co zwrócił uwagę mariusz88887.Żeby ci hubalczyk było jeszcze weselej w wybiórczym cytowaniu moich postów przypomnę ,że twój charyzmatyczny wódz oddał nieważny głos.Art.53 ustawy o wyborze Prezydenta RP stanowi-"wyborca wrzuca kartkę do urny wyborczej znajdującej się w dostępnym i widocznym miejscu lokalu wyborczego".Jeśli miałeś akurat ciemne okulary na oczach to ci powiem ,co zresztą widziała cała oświecona Polska,że kartę do urny wrzuciła córka jego bratanicy.To akurat nie jest z Orwella.

TomaszTokarczyk

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Lipca 06, 2010, 21:42:58 »
Możecie mi wytłumaczyć,skąd w Was tyle złości?A może tak poczekacie choć trochę, zamiast od razu rzucać się niepotrzebnie?
Tak, właśnie o PiSowców mi chodzi bo to Wy zaczynacie od początku spory choć dostaliście po zadzie w wyborach.Może tak czas iść po rozum do głowy i skończyć z wszczynaniem kłótni,przecież takim postępowaniem tylko umacniacie nas w przekonaniu, że nie jesteście nastawieni na budowanie czegokolwiek, wręcz przeciwnie, Wasza metoda to polityka zatargów.

Przykro mi, ale to raczej Twój język nie jest budujący. Pisząc, że to "my" dostaliśmy po zadzie pokazujesz również, że kwestie tych wyborów traktujesz niezwykle osobiście. Tak jak Andrzej Wajda, który wybory przyrównał do wojny domowej. Poza tym, jak to słusznie zauważył "hubalczyk", próbujesz przylepić "nam" łatkę kłótliwych mącicieli i malkontentów. Tymczasem nie zauważyłem tu jakiejś niewybrednej krytyki pod adresem polityków PO. Więc proponuję nie siać histerii.

Offline hubalczyk

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #113 dnia: Lipca 06, 2010, 21:50:14 »
Żeby ci hubalczyk było jeszcze weselej w wybiórczym cytowaniu moich postów przypomnę ,że twój charyzmatyczny wódz oddał nieważny głos.Art.53 ustawy o wyborze Prezydenta RP stanowi-"wyborca wrzuca kartkę do urny wyborczej znajdującej się w dostępnym i widocznym miejscu lokalu wyborczego".Jeśli miałeś akurat ciemne okulary na oczach to ci powiem ,co zresztą widziała cała oświecona Polska,że kartę do urny wrzuciła córka jego bratanicy.

Ło matko! Pewnie żeś sie chłopaku spocił na myśl o tym jak ja - hubalczyk - zareaguje na twego posta. Otóż, ku Twojej satysfakcji przyznam Ci się, że przeczytawszy go, mało się nie pos...ałem w gacie. Trudno będzie mi to znieść. To pierwszy argument, który do mnie dotarł! Mój wódz oddał głos nieważny, jak zauważyłeś! A wiesz co? Jak zatem oddał głos, skoro zrobiła to córka jego bratanicy? Może go jednak w ogóle nie oddał?  Heh. Nie wpadłeś na to, co? Bo dowaliłbyś mi jeszcze bardziej... błaźnie! Poza tym, możemy zawsze unieważnić wybory, bo połowa tatusiów których dzieci poszły z nimi na wybory, wrzuciała za nich karty do urn. Np. mój synek, mało! Nawet krzyżyk postawił!

[ Dodano: 2010-07-06, 22:00 ]
Cytat: "TomaszTokarczyk"

Mamabije napisał/a:
Możecie mi wytłumaczyć,skąd w Was tyle złości?A może tak poczekacie choć trochę, zamiast od razu rzucać się niepotrzebnie?
Tak, właśnie o PiSowców mi chodzi bo to Wy zaczynacie od początku spory choć dostaliście po zadzie w wyborach.Może tak czas iść po rozum do głowy i skończyć z wszczynaniem kłótni,przecież takim postępowaniem tylko umacniacie nas w przekonaniu, że nie jesteście nastawieni na budowanie czegokolwiek, wręcz przeciwnie, Wasza metoda to polityka zatargów.

Przykro mi, ale to raczej Twój język nie jest budujący.

A właśnie. Zdaje się, że udało się tym "świętoszkom" wywrócić całą dyskusję do góry nogami poprzez wytykanie nam złości, kłótni, plucia jadem i t.p. Teraz będziemy gadać kto jest bardziej uszczypliwy do drugiego. Może to jest dobra metoda z ich strony, skoro w ten sposób, można odejść od tematu, gdy zabraknie im argumentów. Ale spokojnie. Poczekam aż wymienione w moim "apelu" osoby odniosą się do tego o czym w nim wspomniałem.
hubalczyk

Mamabije

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Lipca 06, 2010, 22:24:50 »
Dlaczego uważam PiSowców za krzykaczy i złośliwców?Proponuję poczytać sobie inne tematy w dziale "Polityka" a dotyczące kandydatów na prezydenta.I policzyć, dla porównania, ile jest wierszyków ośmieszających kandydata PO a ile ośmieszających kandydata PiS.Jeden macie nawet w tym temacie na 2 stronie.

Nie mam najmniejszego zamiaru w jakikolwiek sposób wpływać na Jezata.

Gwoli wyjaśnienia: nie tyle jestem zwolenniczką PO ile przeciwniczką Jarkacza.Założę się, że PiS ma wielu lepszych polityków, mogących spokojnie piastować urząd prezydencki.Dlaczego więc wystawiono kandydaturę kogoś takiego...Nie wiem, czemu, ale on kojarzy mi się zawsze z takim małym, rozdartym pieskiem, co to każdego musi obszczekać a jak da radę to i ugryźć.Tak dla zasady, bo ma taki charakter.Ot, złośliwa bestyjka i tyle.
Niech Wam będzie, mogę być takim forumowym Palikotem, nawet do spółki z Jezatem.

Offline hubalczyk

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #115 dnia: Lipca 06, 2010, 22:29:37 »
Dlaczego uważam PiSowców za krzykaczy i złośliwców?Proponuję poczytać sobie inne tematy w dziale "Polityka" a dotyczące kandydatów na prezydenta.I policzyć, dla porównania, ile jest wierszyków ośmieszających kandydata PO a ile ośmieszających kandydata PiS.Jeden macie nawet w tym temacie na 2 stronie.

Nie mam najmniejszego zamiaru w jakikolwiek sposób wpływać na Jezata.

Gwoli wyjaśnienia: nie tyle jestem zwolenniczką PO ile przeciwniczką Jarkacza.Założę się, że PiS ma wielu lepszych polityków, mogących spokojnie piastować urząd prezydencki.Dlaczego więc wystawiono kandydaturę kogoś takiego...Nie wiem, czemu, ale on kojarzy mi się zawsze z takim małym, rozdartym pieskiem, co to każdego musi obszczekać a jak da radę to i ugryźć.Tak dla zasady, bo ma taki charakter.Ot, złośliwa bestyjka i tyle.
Niech Wam będzie, mogę być takim forumowym Palikotem, nawet do spółki z Jezatem.

No i widzisz. Wpadłaś we własne sidła! Cały Twój post jest nafaszerowany dokładnie tym, co zarzucasz nam!

[ Dodano: 2010-07-06, 22:32 ]
Czekam jeszcze na odpowiedź Mariusza1989, który reprezentuje jednak wyższy poziom od "forumowych Palikotów, do spółki z Jezatem".
hubalczyk

Mamabije

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: Lipca 06, 2010, 22:41:26 »
Hubalczyk, słonko, a wierszyki policzyłeś?
I już Ci się mój poziom nie podoba,bo zaczęłam pisać tak, jak PiSowcy?A kto, jak nie Wy, nazywał Komorowskiego hrabią?Nie chce mi się w tej chwili przeglądać wszystkich postów w innych tematach, ale święci nie jesteście.Choć chcielibyście być.

sekator

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: Lipca 06, 2010, 23:17:23 »
nazywał Komorowskiego hrabią

Wybacz,ale to chyba nie wyzwisko....powiedziałbym że wręcz przeciwnie. Sam niezwyciężony marszałek Komorowski podkreślał swoje hrabiowskie pochodzenie, nosząc na palcu herb rodowy. Żaden wstyd. Moim herbem rodowym jest Pobóg i wcale sie tego nie wstydzę. Natomiast śmieszne wydaje mi się przesadne tego manifestowanie.

[ Dodano: 2010-07-06, 23:24 ]
nie tyle jestem zwolenniczką PO

To czyją jesteś zwolenniczką, nawiązujac do mojego wcześniejszego pytania, które jakoś wam umknęło ? Czyżbyście wstydzili się swoich preferencji politycznych ? Jak widzę łaczy was tylko nienawiśc do PiSu, ale to trochę za mało, żeby zbudować na tym mądrą i alternatywną w stosunku do nas ideologię........to jest dobre dla pięciu   smętnych tetryków : Wałęsy, Kutza, Bartoszewskiego, Wajdy i Niesiołowskiego ale chyba od was mogę oczekiwać czegoś więcej.......

Offline TrzebieżCITY

• VIP
« Odpowiedź #118 dnia: Lipca 06, 2010, 23:33:12 »
Ludzie dajcie szansę nowo wybranemu prezydentowi...Jeszcze nie było polityka,który łaczyłby wszystkich Polaków...Najbliżej było Wałęsie...Historia go oceni...Bo obecnie lepiej nie mówić nic na Jego temat...Człwowiek z wiekiem dziwaczeje..To samo Kutz...Jego wywody to jak dla mnie Niesiołowski bis...Bartoszewski człowiek z pięknym życiorysem,ale też przegina...W obydwu partiach są normalni,ale i czarne owce...Niestety ta gorsza część zawsze wystawia laurkę całości...PO i PIS idealnie by się uzupełniały rządząc razem...Nowoczesność, a zarazem szacunek własnej historii i duma z Polski...Takie moje zdanie...Czy doczekamy tego?Niestety chyba raczej nie,a SZKODA...

[ Dodano: 2010-07-06, 23:38 ]
Kiedyś bodajże Kamiński ten od wizerunku ś.p. prezydenta Kaczyńskiego powiedział bardzo mądre słowa,które wyjątkowo utkwiły w pamięci:Miejmy różne poglądy,ale szanujmy się nawzajem.I wtym jest sedno...Pozdrawiam
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

sekator

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: Lipca 06, 2010, 23:49:57 »
Cytat: "TrzebieżCITY"
Miejmy różne poglądy,ale szanujmy się nawzajem

Ależ ja naprawdę, poza jednym wyjątkiem, szanuję wszystkich forumowiczów, co nie znaczy że muszę sie z nimi zgadzać. Demokracja polega na spieraniu się, ścieraniu, przedstawianiu swoich poglądów i wzajemnym wysłuchiwaniu. Nie lubię sztucznej, odgórnie narzucanej miłości jak to miało miejsce w poprzednim systemie. No i jak się przekonałeś nie lubię ludzi, którzy szydzą z czyjejś wiary, patriotyzmu, rodziny i innych istotnych wartości. A takich tu niestety, zwłaszcza po drugiej stronie nie brakuje...