Ze wszystkim super sobie poradzisz jak Cię znam
Dotychczas był w kojcu
Tu widzę największy problem - luki w socjalizacji. Gdybyś chciał podpowiedzi co robić i jak robić, odezwij się na pw.
eśli chodzi o to, że za dużo je, to nie wiem. Wcześniej jadł BEST CHOICE (jeszcze u hodowcy) i zalecenie było- ok. 400 gr na posiłek. Hodowca miał przygotowaną wyprawkę równiez z ta karmą. Nieszczęsliwy wypadek spowodował, iż tej wyprawki nie dostałem i na moment zmieniłem karme na PURINĘ, którą również zjadał. A teraz ma BOSCHA i problem dotyczy tylko porannego wyżywienia, albowiem wieczorem zjada wszystko. Może to dlatego, iż BOSCH jest drobniej granulowany, niż PURINA i BCH?
Nie skupiaj się na rodzaju karmy za mocno. Są psy, którym szkodzi Royal Canin i Nutra Gold, a są psy, które doskonale wyglądają na Purinie i Boschu. Nie ma reguły. Obserwuj psa - sierść, kondycję i najszybciej - kupy. Jeśli wszystkie 3 elementy są bez zarzutu to oznacza, że karma psu odpowiada.
Co do ilości - jeśli pies nie jest łasy na smaczki i zakopuje żarcie oraz czasem nie zjada całego posiłku, to jest ewidentnie przekarmiony. To nic złego. To tylko sygnał, że można pomyśleć o zmniejszeniu porcji i wykorzystaniu naturalnej potrzeby jedzenia do intensyfikacji nauki.