Moja sunia je głównie gotowane mięsko z kurczaka + wątróbka z warzywami i ryżem ,dostaje to na pierwszy dzienny posiłek. Na drugi posiłek daje jej suchą karmę Purinę , lubi też Chappi, choć należy ona do karm niskiej jakości. Kiedyś próbowałam dawać jej droższe/lepsze karmy typu royal, eukanuba , ale nie przepadała za nimi.
Uwielbia też BARF(szczególnie kurczak) i Pedigree z puszki.
Karmę dawkuję zgodnie z jej wiekiem i gabarytami, a wybór karmy zależy od wartości odżywczych, upodobań psa , a i ceny również
JVT karmy w sklepach zoologicznych sprzedawane na wagę mają swoje nazwy, podane na każdej skrzyni. Większość tych karm jest średniej jakości, dopasowane do potrzeb klientów-właścicieli psów/kotów. Jest też kilka droższych, lepszej jakości karm takie jak np. royal canine. Wiadomo, jaka cena - taka jakość
Dużo jest tych karm na wagę i trudno by było opisać je wszystkie bez podania konkretów,bo każda jest inna.
Ja osobiście nie polecam karm "marketowych", mają bardzo mało wartości odżywczych. Często smakują psom, bo dodają do nich sporo polepszaczy smaku, jedyną ich zaletą jest cena.