Z całym szacunkiem koledzy ale tu nie chodziło o kiełbasę wyborczą , tylko oto iż koalicja rządzaca w gminie nie dopuściła parę miesięcy temu do debaty na temat bonifikat ,rzecz trza nazwać po imieniu a nie owijać w bawełne i zagmatwywać poprostu chodzi o kasę do gminy ktora będzie duzo mniejsza po wykupie mieszkań i brawo dla Polickiej Platformy Obywatelskiej że doprowadzila do uchwalenia tej uchway a Policki Gryf powinien się wstydzić że tą uchwalę blokował a teraz ją krytykuje.
To nie jest prawda Mariuszu.
Projekt uchwały został wtedy wprowadzony po partyzancku, bez słowa wyjasnienia. Nikt rozsądny wtedy nie poparłby tego projektu nie znając dokładnie zasad, proponowanych regulacji i ewentualnych skutków tej regulacji. Poproszono wnioskodawców o przeprowadzenie w komisjiach rady rzeczowej dyskusji i argumentacji. No i wnioskodawcom sie nie chciało. Sam wielokrotnie w mojej komisji pytałem wnioskodawców czy chcą na ten temat pogadać i jakos nie wyrażali takiej woli.
To świadczy o prawdziwych intencjach wnioskodawców.
Co do zarzutu o krytykę uchwały. To po pierwsze nie GRYF ją krytykuje, tylko ja osobiście. Po drugie ta "krytyka" to bardziej dzielenie się swoimi wątpliwościami, niz totalna negacja. Moje argumanty mozna wyczytać we wcześniejszych postach.
Proszę więc Mariuszu abys nie ustawiał tej sprawy w taki sposób że szlachetna PO walczyła o cudowną regulację z tą niedobra resztą świata. Wsłuchaj sie w argumenty stron i popatrz na wynik głosowania nad ta uchwałą.
Pozdrawiam
Grzegorz Ufniarz
PS - wpływy budżetowe ze sprzedaży mieszkań komunalnych to mniej wiecej 600 tys zł rocznie, jak widać żadna rewelacja w skali całego budżetu