no jeżeli masz 1/2 prędkości zamiast 1/4 prędkości to na Twoją korzyść, ale mogą zejść do 1/4 prędkości i nic im nie zrobisz.....
Dr kafar - zdaję sobie sprawę, że jest to zabezpieczenie dla operatora, tylko pytanie dlaczego te zabezpieczenie jest tak duże, wystarczyłby dać 100kb/s na małe wahania, chyba, że ktoś ma świadomość, że liczba klientów może spowodować w sieci o określonych parametrach technicznych aż takie obniżenia, że dla spokojności ducha i pań w biurze obsługi zakłąda się takie obniżenia, by ze złośliwymi osobami dać sobie radę..... Czyli epo zdaje sobie sprawę z jakości swoich usług i po to są te gwiazdki, by się zabezpieczyć.
Dr kafar - dużo ludzi jest takich, że nawet czytając tę gwiazdkę nie zdają sobie sprawy, co to są usługi inne niż www. Ja też przeczytałem umowę i podczas podpisywania umowy nawet bokserka mi nie powiedziała tak: Proszę pana - a gwiazdka mówi o tym, że jeżeli w umowie ma pan prędkość 1MB/s, to przeglądając strony www możemy panu obniżyć według umowy z powodów technicznych sieci prędkość do 512kb/s, a są jeszcze takie usługi jak p2p - jakby chciał pan ściągnąć jakiś film i wtedy prędkość możemy obnizyć do 256kb/s, zawsze może być więcej, ale możemy do tych wartości obniżyć i będzie to zgodnie z umową.
Dlaczego panie z biura nie wyjaśnią tego w ten sposób ludziom, którzy przychodzą z tzw. ulicy i dla nich internet to internet a do piero szydło z worka wychodzi jak dziecko chce ściągnąć coś przez p2p i pyta dlaczego są takie prędkości?
Chodzi mi o zwykłą przyzwoitość i szczerość wobec klientów - chyba, że kasa jest dla nich waniejsza......i w interesach nie ma sentymentów.
Wiem jedno, gdybym taką jasną sytuację dostał przy podpisywaniu umowy, to bym udał się do kogoś kto by mi wyjaśnił i dałbym sobie czas na podpisanie umowy z espolem,a tak podpis padł i uwiązanie nastało.
Nie każdy ma taką wiedzę, że zmysłem informatycznym odrazu rozszyfruje gwiazdkę, większość ludzi nie zdaje sobie sprawy co gwiazdka tak w codzienym.
Więc dlaczego nie pomóc naiwnym klientom?