w espolu albo jest przypadek, albo wypadek przy pracy, albo awaria - masz doczynienia z awarią, tylko nieszkodliwą, bo na Twoją korzyść:) Dziś był u mnie znajomy i mówił, że ma net w espolu. Powiedziałem mu tak: stary jak tylko umowa Ci się skończy to rozwiązuj umowę, a on na dodatek, że chce tv z espola mieć. Krew mi zalała, bo wrogowi, bym to odradził i zaofeowałem się, że sam mu napiszę podanie o rozwiązanie umowy z espolem i sam do A........ zadzwonie, by mu neta podłączyli. Chłopak jest po podstawówce, nawet nie wie, czy net wolno czy szybko chodzi i jeszcze chciał podpisać umowę na platformę. Postanowiłem, że dla zasady, nie dam beznadziejnemu molochowi proste osoby na "rzetelne" usługi nabierać. Wynik? Umowa rozwiązana, umowa z polsatem cyfowym podpisana i net w A......... podłączony. I jestem z dwóch rzeczy zadowolony. Pomogłem chłopakowi, który z racji braku świadomości i edukacji nie wie co jest rzetelne i odgryzłem się espolowi za:
1. pieniądze wydane podczas 5 lat z nimi na telefon do "biura obsługi" - przynajmniej raz na dwa tygodnie.
2. za zmarnowany czas - nieodbierane telefony, zwłaszcza około 19:50 w tym biurze.
3. za ich urządzenia na klatkach i i konieczność dzwonienia, by technik przyjechał i zrestartował urządzenie, jak chciałem mieć transfer zgodny z umową
4. za kompetencje panów w biurze osługi i ciągłe edukowanie ich, że by KB/s zamienić na kb/s to trzeba wykonać mnożenie razy 8.
5. za te panie przy biurkach na piłsudskiego, które tak tipsami w biureczko uderzają....
6. za ulotki po rozwiązaniu umowy zachęcające do platformy......
7. za politykę protekcjonizmu w spółdzielni chemik
Zawiodłem się na nich konkretnie i widzę na forum, że to trwa i są osoby, które próbują łagodzić te negatywne opinie, np wprowadzając taki układ wypowiadania się o espolu jak wcześniej panował...... ale widzę, że ciągle trwa.....
Dlaczego konkurencja jest lepsza? Dlatego, że każdy wymieniona nierztelność espola jest np: u mojego operatora marzeniem sciętej głowy
Apeluje do ludzi myslących: ozejrzyjcie się po różnych operatorach, bo lepiej jest mieć w lecie w czasie burzy chwilkę przerwy sygnał z satelity niż ofertę i jakość espolowskiej platformy. A internet? trzymajcie się z daleka od tego - jeżeli espol by byl w porządku, to nie trzeba by było podpisywać umowy na czas okeślony w usłudze internet, zobaczcie, że w konkurecji właściwej nie ma takich umów.
Apel do pana administratora:
Uważam, że bardzo poważnym i na poziomie zachowaniem, jako faceta pilnującego porządku na forum byłoby wystosowanie pisma do espola z opiniami o tym operatorze i prośbą, by ich rzetelość i kompetencja wzrosła - to dałoby więcej niż uporządkowanie tamatów, by nie było "walki pomiędzy operatormi". Osoba odpowiedzialna za forum powinna także bać o interesy ludzi piszących na nim a argumentów, że espol jest ....... nie brakuje - tylko trzeba je chcieć widzieć, bo pan prezes Szostak z spółdzielni Chemik też udaje, że problemu nie ma........ Apeluje do pana administratora, by zainterweniował w interesie swoich osób piszących na forum - może tipsy pani w biurze zmienią postawę i rzetelność tej firmy.