mam pytanko - warto w espolu abo 30Mb/s wziąć za 99 zł wziąć? Bo tak czytam, że ludzie mają takie problemy z espolem, te ich urządzenia na klatach, które od czasu trzeba resetować, by szalonych prędkości na minus nie było. Fakt, prędkość fajna,tylko przeczytaniu gwiazdki wychodzi na to. że jeżeli na www mam 30 Mb to na DC++ mogę mieć najwyżej 15 Mb, ale tak naprawdę gwarantują tylko 7,5Mb/s na DC++ a właśnie na p2p potrzebne jest konkretne ssanie a nie na www. Po co oni w ogóle mają te urządzenia a klatce? Ampio nie ma takich urządzeń i nie ma potrzeby resetowania ich.
Poproszę o opinie użytkowników espola jak naprawdę wygląda, no i te osoby, które podpisały umowy na 30Mb - jak to w rzeczywistości wygląda, o raz już byłem w espolu 5 lat i nie wiem, czy raczyć się mniejszymi prędkościami za rozsądną cenę i praktycznie bezawaryjnie, czy wchodzić do tego bagna na nowo..... bo 30Mb kusi, a może dużo czau minęło, jak byłem w espolu i zapomniałem jak co tydzień do ich biura dzwoniłem i bezskutecznie rozmawiałem z panią, która tylko tipsami o biureczko stukać potrafi, a KB/s na Mb/s zamienić nie potrafi.... nie każdy musi skończyć podstawówkę, ale zdaje mi się, że w podstawówce uczą nadal mnożyć przez 8:) czekam na Wasze opinie..... jest lepiej w espolu? i czy należy traktować espol jako rzetelnego dostawcę, czy jednak moje doświadczenia są nadal aktualnością w espolu..... bardzo proszę o opinie, bo to jest forum na temat espolu. Może ktoś pokaże pomiar jak te 30Mb wygląda w godzinach szczytu?