nie muszę czytać, bo pani w dziupli na Piłsudskiego, po moim drążeniu sprawy powiedziała wyraźnie ale niechętnie, że gwiazdki z wcześniejszych abonamentów obowiązują również w tych nowych abonamentach. Czyli jeżeli masz w umowie 12Mb/s, to: na www gwarantowaną prędkością jest 50% prędkości z umowy, a na p2p 25% prędkości umowy. Powiedziała, że zgodnie z umową zaniżanie prędkości do 6 Mb/s na www i 3Mb/s na p2p przy umowie na abonament na 12Mb/s jest możliwe i umowa to dopuszcza. Jeżeli umowa to dopuszcza, to wiem jak będzie to wyglądało na co dzień, bo byłem 4 lata w espolu. Wiem dobrze jak espol będzie się przejmował prędkością na moim kompie, jeżeli to będzie w ramach prędkości gwarantowanej. Do nowych abonamentów obowiązują gwiazdki ze starszych abonamentów mówiące o prędkościach gwarantowanych. Umowę podpiszesz a później słyszysz taki tekst jak ja słyszałem:" Proszę pana nawet jeżeli pan mówi, że o 1Mb/s ma pan niższy test na speedtest.net niż zakłada prędkość w umowie,to umowa zakłada takie wahania i jest to zgodne z umową"
I krótka piłka - trzeba było czekać do końca umowy i na dodatek co dwa tyg. dzwonić po technika, by urządzenie na klatce zresetował, bo muliło - już nie mówiąc o zaniżaniu prędkości.
Nie zmyślam głupot i nie mówię, że inny operator jest lepszy. Uważam tylko, że od espola warto trzymać się daleko.