Mam kilka pytań odnośnie Vectry:
1. Obecnie mam internet z Espolu i jestem z niego zadowolony, ale kończy mi się umowa i planuję wziąć pakiet z vectry ze względu na lepszą telewizję. Jak działa internet? Czy są awarie i jak szybko są usuwane? Jaki jest kontakt z biurem obsługi klienta w razie awarii?
2. W jaki sposób w vectrze jest podłączany telefon stacjonarny? W Espolu robią to tak, że gniazdo telefoniczne podłączają na dwóch żyłach w kablu ethernetowym które normalnie są nieużywane (służą do ekranowania), a następnie w skrzynce na klatce schodowej jest pewnie jakaś bramka voip.
Myślałem, że vectra daje modem kablowy który ma bramkę voip i tam podłacza się telefon. Obecnie po przeszukaniu strony vectry oraz reszty internetu wiem, że modem Thomson TMC420 takiej bramki nie ma. Na jednym z forów przeczytałem, że vectra daje swój aparat (który jest dość biedny) i nie ma możliwości podłączenia własnego aparatu. Wydaje mi się to trochę absurdalne, kto może te informacje zweryfikować?
3. Czy wraz z pakietem cyfrowym otrzymuję bezpłatny dostęp do pełnego pakietu analogowego?