Ja odebrałam dekoder SD duża poprawa w obrazie. Udało mi się zabrać regulamin promocji , pani nie była zbyt zadowolona, że chowam go do torebki (prosiła by go nie rozpowszechniać) dziwne praktyki. Więc tak wyglądaja ceny:
telewizja złoty-30 zl
platynowy-60 zł
internet 2Mb-25zł
8Mb-35zł
16Mb-45zł
właśnie znikły mi wszystkie programy z dekodera i chyba muszę jeszcze raz rozpocząć wyszukiwanie, nie znaleziono żadnego programu, ale się długo nacieszyłam (pewnie już jakaś awaria)
[ Dodano: 2010-09-26, 22:01 ]
A wie ktoś może jak wygląda sprawa, aby mieć dwa dekodery? Albo ew. jeden dekoder i na drugi telewizor analogowe.
Można wziąć drugi dekoder , do rachunku będą doliczać 9.90zł
analagowa działa tak jak wcześniej nic się nie zmienia, ja cyfrówkę podłączylam do jednego telewizora a w pozostałych oglądam tak samo jak oglądałam.
Przyznam szczerze, że troche dziwne jest podejście Vectry na naszym polickim ryneczku. Na samym początku (ok. 20 września) dowiadywałem się o TV (VIP) + multiroom + internet (8Mb). Pani w informacji podała, że nie ma problemu 165zł za całość, aktywacja dekodera 0 zł (dekoder PVR), aktywacja drugiego dekodera 149zł + dodatkowo miesięczna opłata 9,90zł za niego, bez opłat za miesięczne korzystanie z podstawowego PVR. Przychodzę w następnym tygodniu (końcówka września), okazuje się, że aktywacja podstawowego dekodera już nie jest darmowa (teraz kosztuje 99zł) a miesięczne korzystanie z niego 9,90zł. Przyznam szczerze zdziwiłem się skąd taka zmiana - ale ok. Postanowiłem to przeanalizować. Jak już zapoznałem się z regulaminem i pełnym cennikiem (ktoś nawet tutaj zamieszczał linki do zdjęć) chciałem podpisać umowę. Wybrałem się do nich 4 października i kolejny szok. Ceny po raz kolejny uległy zmianie (mimo informacji w regulaminie, że obowiązuje do końca tego roku - proszę mnie poprawić jeżeli się mylę). Podany wcześniej pakiet nie kosztuje już 165zł a 180zł, dodatkowo miesięczny wynajem dekodera PVR to już nie 9,90 a 12,90zł. Na moje pytanie skąd ta ponowna zmiana skoro cennik miał jeszcze obowiązywać przez ponad miesiąc - Pani odpowiedziała, że jest tam któryś punkt który zezwala operatorowi na takie zmiany (OK, pierwszy raz spotykam się z usługodawcą który podczas promocji zmienia ceny). Koniec końców zrezygnowałem z ich oferty - aż tak to mi nie zależy, aby wiązać się z nimi na kolejne dwa lata.
Odrazu uprzedzam, że nie chodzi o to żeby się komuś wyżalić (moja wina trzeba było podpisywać umowę jak były dobre ceny - bez zastanawiania). Uważajcie poprostu, czytajcie dokładnie regulamin i proście o podanie CAŁKOWITEGO kosztu miesięcznych opłat oraz opłat aktywacyjnych. Nikt tutaj nie wspominał, ale oprócz:
- aktywacji dekodera
- miesięcznej opłaty za niego (oczywiście nie we wszystkich opcjach i wersjach)
- pobierają jeszcze abstrakcyjną jak dla mnie opłatę aktywacyjną za faktury. W zależności od tego czy zrobią nam łaskę i będą wysyłać papierkowe faktury, płacimy 59zł, a jak oszczędzimy im roboty i pozwolimy na e-faktury opłatę wspaniałomyślnie zniżają do 39zł.