liczby i statystyki mogą potwierdzać zdanie archanioła.
Mogą albo i nie - wszystko zależy od przyjętych założeń.
Nie wiem, co zrobiliby w innej sytuacji zwolennicy PO (pod tym określeniem rozumiem tych, którzy w wyborach do rady oddali swoje głosy na kandydatów z tej partii). Ale zakładanie, że oddaliby głosy na kandydata PO jest myśleniem życzeniowym. A przyjmowanie, że w ewentualnej drugiej turze głosy pozostałej czwórki wspomogłyby kandydata PO, to już wręcz nadużycie.
W wyborach burmistrza głosuje się na osobę. Szyld partyjny ma znaczenie jeszcze mniejsze niż w wyborach samorządowych.
Uważam, że w ostatnich wyborach największą zasługę dla wyniku Diakuna ma... Misiło. Jego kampania nadaje się do podręczników marketingu i reklamy. Może nawet jako "efekt Misiły"?
[ Dodano: 2009-08-24, 11:21 ]Elsevier, przeciez ty też nie podajesz , ani swojego imienia ani nazwiska...więc czego wymagasz od innych?
Nie wymaga, tylko zwraca uwagę na pewną niestosowność. Jeśli zaś chodzi o niego, to nie zauważyłem, żeby objeżdżał kogoś wymienionego z nazwiska. Mylę się?
To jest tylko internet, to jest tylko forum..kazdy ma prawo wypowiedzieć swoja opinię, nie musi podawać swoich danych osobowych...
Ano nie musi. Ale jeśli wypowiada się na temat konkretnych, identyfikowalnych osób, wypadałoby dać się też zidentyfikować. Inaczej będzie traktowany jak gówniarz, którego cała odwaga bierze się z anonimowości.
Przynajmniej ja takich traktuję w ten sposób. Oczywiście Ty możesz mieć inne zdanie i cenić anonimową bezkompromisowość - to wolny kraj.