wyjaśnię prostymi słowami: nie dyskutuję o rozwiązaniach technicznych z ludźmi, którzy uparcie twierdzą, że większy zbiór zawiera się w mniejszym.
W sumie ciężko dyskutować samemu ze sobą.
Prościej już nie można.
Obrazek
Ty uważasz, że wariant B jest właściwy.
Nie, to Tobie się wydaje, że tak uważam. W rzeczywistości oba są błędne - i nie jest to kwestia mojego widzimisię, tylko znajomości matematyki w zakresie szkoły podstawowej. Poproś jakiegoś piątoklasistę, niech Ci wytłumaczy, dlaczego oba rysunki są złe, i jak powinien wyglądać prawidłowy.
No dobra, mała podpowiedź (tak na wypadek gdyby komuś przyszło do głowy podmieniać rysunki, jak już się douczy): czy można być jednocześnie rowerzystą jeżdżącym przez cały rok i jeżdżącym tylko latem?
[ Dodano: 2010-02-24, 11:41 ]Naprawdę nie rozumiem jak można popierać tworzenie ścieżek rowerowych z kostki brukowej nawet jeśli położenie asfaltu było by droższe (a jak widzimy powyżej niekoniecznie tak jest).
Parę argumentów masz w tym wątku, wystarczy przeczytać.
A powyżej to widzimy jedynie, że litr masy asfaltowej jest tańszy niż litr polbruku.
A po rondach umiem się poruszać odkąd zdałem prawo jazdy więc nie wiem czego miałbym się douczyć skoro od tamtej pory jeżdżę cały czas prawidłowo.
Douczyłeś się, że objeżdżający rondo dookoła prawym pasem nie łamie przepisów. Zawsze coś.