Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: Pieczywko czosnkowe  (Przeczytany 39842 razy)

aente

  • Gość
Pieczywko czosnkowe
« dnia: Czerwca 26, 2009, 10:51:05 »
Polecam pieczywko czosnkowe z Pizzeri Palermo tej na ul. Wyszyńskiego . Jest pycha zrobione z bagietki i to takiej z prawdziwego zdarzenia, idealnie przyprawione, tak dobrze smakują tylko zrobione samemu ale średnio się opłaca bo w pizzeri są dosyć tanie. Może ktoś jadł w innej pizzeri dobre pieczywko?

Offline xP

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 308
    • Zobacz profil
Pieczywko czosnkowe
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 26, 2009, 11:01:08 »
czuje tu reklame... ale masz racje jest dobre

aente

  • Gość
Pieczywko czosnkowe
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 26, 2009, 12:31:50 »
Nie, to nie reklama po prostu to pieczywko jest super w porównaniu do innych które jadłam. Pizza rzadko zdarza się nie dobra a pieczywko tylko raz trafiłam właśnie takie dobre.

Offline demoskinos

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 235
    • Zobacz profil
Pieczywko czosnkowe
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 26, 2009, 13:23:45 »
Yhy :) dziwne :) zeby to zaraz na forum wrzucac :D

aente

  • Gość
Pieczywko czosnkowe
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 26, 2009, 13:39:30 »
Jak jest coś warte polecenia to czemu nie:) po to chyba są fora tworzone żeby wymieniac doświadczenia, dzielic się uwagami itd. itp.  :) ale zauważyłam że tu sporo ludzi jest o reklamę oskarżanych, ale nie ważne nie będę się już tłumaczyć. Jakby ktoś gdzieś jadł Police/Szczecin godne polecenia to poproszę o namiary.

Offline lupka

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 183
    • Zobacz profil
Pieczywko czosnkowe
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 04, 2009, 20:42:55 »
Pieczywo czosnkowe najlepiej zrobić samemu. Wystarczy masło,wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, sól i oczywiście pieczywo. Resztę chyba każdy sam ogarnie. Dla ułatwienia to ja troszkę roztapiam masło żeby wszystko lepiej wymieszać. Lub wyjąć z lodówki i niech postoi w ciepły dzień na stole.

alanhalas

  • Gość
Pieczywko czosnkowe
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 06, 2009, 10:59:00 »
Też uważam, że najlepsze pieczywko robi się samemu:)

zaski

  • Gość
Pieczywko czosnkowe
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 06, 2009, 12:01:05 »
wszystkie posiłki najlepsze są samemu upichcone

Offline caroline

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Pieczywko czosnkowe
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 06, 2009, 21:00:45 »
Również robię pieczywo czosnkowe sama w domu. Jest to takaprosta przekąska, a jaka smaczna. Robię tak jak napisał/a Lupka, tylko bez soli i dodaję trochę na wierch startego sera. Polecam.

Mortus

  • Gość
Pieczywko czosnkowe
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 01, 2010, 17:35:44 »
W palerrmo ta wasza ukochana bagietka jest trzymana w zamrażarce i wyciągana kiedy trzeba...

Offline MSC

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 163
    • Zobacz profil
Pieczywko czosnkowe
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 01, 2010, 18:07:16 »
Cytat: "Mortus"
W palerrmo ta wasza ukochana bagietka jest trzymana w zamrażarce i wyciągana kiedy trzeba...


A już widzę jak w innym lokalu mają codzień świeżutkie... :jupi:
Dlaczego żywi się martwią skoro martwi się nie żywią?

Offline stokrotka84

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 464
    • Zobacz profil
Pieczywko czosnkowe
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 01, 2010, 19:41:35 »
Muszę was rozczarować.... W Palermo na Wyszyńskiego pieczywko jest swieżutkie , krojone rano :) Przynajmniej tak było jak tam pracowałam.....

Offline Vitao

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 108
    • Zobacz profil
Pieczywko czosnkowe
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 01, 2010, 19:45:30 »
Oczywiście, że jest robione ze świeżej bagietki , ponieważ właściciel kupuje je codziennie w piekarni u mojej siostry. Zresztą bagietka kosztuje groszę, więc nie warto jej mrozić... Kto na to wpadl ? :/

Offline stokrotka84

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 464
    • Zobacz profil
Pieczywko czosnkowe
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 01, 2010, 19:53:54 »
wpadł/a na to Mortus :D Bagietek nie można mrozić bo się później robi z nich zupa. raz spróbowałam i szybko pożałowałam :)

Offline kamula

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 12
  • Płeć: Kobieta
    • Zobacz profil
Odp: Pieczywko czosnkowe
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 05, 2017, 17:58:21 »
Ostatnio takie pieczywo czosnkowe próbowałam robić własne i przyznam, że lepiej wyszło mi niż kupne.