Jako, że jestem nowicujeszem tu na forum jak i w rybach, których łowienie chyba "zabrało mnie na dobre", chciałbym zapytać o kilka rzeczy.
Zamierzam wyrobić sobie karte wędkarską, z teo co sie dowiedziałem to w tej kwesti trzeba uderzać do któregoś z kół. Zdać tam egzamin, wyrobić legitymację no i oczywiście opłacić składki.
Mółby ktos przybliżyć temat?
Nie wiem jaki jest tam podział ale chciałbym sobie powędkować na takich jeziorach jak w Mysliborzu Wielkim czy np. jezioro Piaski.
A, tak nawiasem, idzie coś złowić na tych jeziorkach?
Może ktoś by polecił jakieś jeszcze? Chodzi mi o takie spokojne jeziorka, gdzie nie ma za dużo ludzi i cisza i spokój no i żeby woda była w miarę czysta.
Co do tego jeziorka w Myśliborzu Wielkim, to mam takie pytanie.
Będąc tam ostatnio zauważyłem, że jest tam znaczna przewaga domków letniskowych , które leżą niemal przy samym jeziorze i pomostach, które tam są.
Jak to jest z tymi pomostami? Są one ogólne dostępne dla wszystkich czy to prywatne?
Tych pomostów jest tam sporo ale czy aby na wszystkie można udać się, bo przyznam, że to trochę tam wygląda tak jakby teren do samego jeziora (wody) był prywatny i dostęp tam mają sami właściciele.