• Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)  (Przeczytany 127370 razy)

Offline samtron8787

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 130
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #90 dnia: Grudzień 30, 2010, 11:25:55 »
Witam, mam problem. Sciagnelem film do folderu downloads i teraz jak wchodze tylko w ten folder to wyskakuje mi ze windows explerer nie odpowiada i restartuje sie, nie moge ani usunac tego folderu ani w niego wejsc.

Offline Ważniak

  • Moderator
  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 1668
  • Płeć: Mężczyzna
  • Subiektywnie obiektywny
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #91 dnia: Grudzień 30, 2010, 11:49:07 »
Cytat: "Luna1111"
Nic nie daje..to już trwa 3 dni:(:(
Jesteś pewny, że masz Polski programisty? Wciśnij lewy Ctrl+Shift i sprawdź czy pomogło.
Cytuj (zaznaczone)
Witam, mam problem. Sciagnelem film do folderu downloads i teraz jak wchodze tylko w ten folder to wyskakuje mi ze windows explerer nie odpowiada i restartuje sie, nie moge ani usunac tego folderu ani w niego wejsc.
Zeskanuj sobie dyski jakimś skanerem online, albo zainstalowanym antywirusem.
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.

Offline Luna1111

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 41
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #92 dnia: Grudzień 30, 2010, 11:56:42 »
Nie działa ctrl+shift

Offline Ważniak

  • Moderator
  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 1668
  • Płeć: Mężczyzna
  • Subiektywnie obiektywny
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #93 dnia: Grudzień 30, 2010, 12:05:03 »
Jaki masz system?
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.

Vipek007

  • Gość
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #94 dnia: Grudzień 30, 2010, 12:12:47 »
Cytat: "azi221"
Witam

Posiadam internet na kartę w orange i modem huawei e 1752.

Do tej pory wszystko śmigało jak należy na laptopie gdzie jest VISTA.

Od jakiegoś czasu mam problem ponieważ połączenie zostaje zerwane po jakiś 2-5 minutach.

Sprawdziłem modem na innym kompie gdzie jest XP i tam wszystko działa jak należy.

Z tego wynika że jakieś ustawienia w Viście się poprzestawiały.

Ma ktoś może pomysł jak temu zaradzić ??

Dodam jeszcze że mam ustawione automatyczne wznawianie połączenia i po zerwaniu bez problemu ponownie się łączy po tych 2-5 minutach.

z góry dziękuję za pomoc

Spróbuj usunąć połączenie modemowe w Połączeniach sieciowych (nie wiem jak to jest w Viście, ale poszukaj), odłącz modem od komputera, a po tym usuń wszystko na komputerze, co dotyczy modemu (programy, sterowniki). Zainstaluj i wyczyść komputer CCleaner'em (użyj zakładek "Cleaner" i "Rejestr"), uruchom ponownie komputer, włóż płytę dołączoną do modemu i przeprowadź instalację, korzystając z kreatora. Uruchom ponownie komputer i sprawdź czy problem nadal istnieje. Jeżeli tak, przypomnij sobie jakie ostatnio instalowałeś programy oraz postaraj się je usunąć - może w jakiś sposób nie pozwalają na prawidłową pracę modemowi.

Cytat: "samtron8787"
Witam, mam problem. Sciagnelem film do folderu downloads i teraz jak wchodze tylko w ten folder to wyskakuje mi ze windows explerer nie odpowiada i restartuje sie, nie moge ani usunac tego folderu ani w niego wejsc.

Usuń wszystkie kodeki jakie posiadasz na komputerze - wejdź: Panel sterowania -> Programy (ew. Dodaj lub usuń programy - XP) i usuń wszystko z napisem "codec", "codecs". Zainstaluj i wyczyść komputer CCleaner'em (użyj zakładek "Cleaner" i "Rejestr"). Zainstaluj te kodeki. Uruchom ponownie komputer i sprawdź czy problem nadal istnieje. Jeżeli tak, zrób to, co pisze kubapolice.

Cytat: "Luna1111"
Witam, mam mały problem, córcia nacisnęła mi coś na laptopie i nie mam polskich znaków. od razu mowie ze ustawiony jest polski programisty..pomocy!!!

Polskich znaków nie da się wprowadzić używając klawiatury czy w ogóle nie są wyświetlane (nawet na tym forum)?
Co się dzieje, gdy wciśniesz jednocześnie prawy ALT + L lub prawy ALT + S? Pojawia się jakiś znak czy nic się nie dzieje, jakby się nic nie wciskało?
Czy robi się coś po wciśnięciu lewy CTRL + lewy ALT + DELETE (czyli DEL)?

Offline Luna1111

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 41
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #95 dnia: Grudzień 30, 2010, 12:30:21 »
Nie da się ich użyć na forum, poprawiam podkreślone mi wyrazy na czerwono.
Wciskając p. ALT+L lub S - nic się nie dzieje.
Wciskając CTRL+ ALT+ DELETE  wyskakuje mi (nazwę to po swojemu) strony windows vista gdzie mam do wyboru: (zablokuj kompa, przełącz użytkownika, wyloguj, uruchom menadżer zadań).

Offline Ważniak

  • Moderator
  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 1668
  • Płeć: Mężczyzna
  • Subiektywnie obiektywny
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #96 dnia: Grudzień 30, 2010, 12:49:09 »
Mam nadzieję, że w Viście jest tak jak w 7. Więc:
Panel sterowania>Zegar, język i region>Zmień klawiatury lub inne metody wprowadzania danych>W zakładce Klawiatury i języki przycisk Zmień klawiatury...>wybrać na liście Polski programisty jeśli nie ma go na liście, kliknąć Dodaj... i tam go odszukać.
Mam nadzieję, że pomoże ;-)
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.

Offline cooker

  • Wielka Gaduła
  • *******
  • Wiadomości: 860
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #97 dnia: Grudzień 30, 2010, 15:13:53 »
Cytat: "samtron8787"
nie moge ani usunac tego folderu ani w niego wejsc

A próbowałeś usunąć w trybie awaryjnym, ew. pod jakimś linuxem bootowalnym z płyty?

Offline samtron8787

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 130
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #98 dnia: Grudzień 30, 2010, 16:34:39 »
nie mam pojecia jak to sprobowac w trybie awaryjnym, zrobilem skan ale nie wykrylo zadnych wirusow.

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3828
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #99 dnia: Grudzień 30, 2010, 21:10:00 »
Podczas startu Windows wciśnij F8, a z menu które się pojawi wybierz "uruchom w trybie awaryjnym", później wybierz "tak" i będziesz w trybie aVemaryjnym :P

samtron8787, zeskanuj tym oprogramowaniem komputer

http://www.combofix.org/download.php

Offline azi221

  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 68
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #100 dnia: Grudzień 30, 2010, 21:38:37 »
Cytat: Vipek007
Cytat: "azi221"
Witam

Posiadam internet na kartę w orange i modem huawei e 1752.

Do tej pory wszystko śmigało jak należy na laptopie gdzie jest VISTA.

Od jakiegoś czasu mam problem ponieważ połączenie zostaje zerwane po jakiś 2-5 minutach.

Sprawdziłem modem na innym kompie gdzie jest XP i tam wszystko działa jak należy.

Z tego wynika że jakieś ustawienia w Viście się poprzestawiały.

Ma ktoś może pomysł jak temu zaradzić ??

Dodam jeszcze że mam ustawione automatyczne wznawianie połączenia i po zerwaniu bez problemu ponownie się łączy po tych 2-5 minutach.

z góry dziękuję za pomoc

Spróbuj usunąć połączenie modemowe w Połączeniach sieciowych (nie wiem jak to jest w Viście, ale poszukaj), odłącz modem od komputera, a po tym usuń wszystko na komputerze, co dotyczy modemu (programy, sterowniki). Zainstaluj i wyczyść komputer CCleaner'em (użyj zakładek "Cleaner" i "Rejestr"), uruchom ponownie komputer, włóż płytę dołączoną do modemu i przeprowadź instalację, korzystając z kreatora. Uruchom ponownie komputer i sprawdź czy problem nadal istnieje. Jeżeli tak, przypomnij sobie jakie ostatnio instalowałeś programy oraz postaraj się je usunąć - może w jakiś sposób nie pozwalają na prawidłową pracę modemowi.


Lipa nic nie pomaga.  Na xp normalnie śmiga, a w viście nie wiadomo o co chodzi ??

Offline azi221

  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 68
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #101 dnia: Grudzień 31, 2010, 10:50:55 »
Wkońcu mi się udało znaleźć przyczynę ;-)))

Net mi się rozłączał kiedy uruchamiałem sprawdzanie poczty w windows mail. W programie tym miałem zaznaczone rozłącz po ściągnieciu poczty, a że poczta ściąga się co 3 minuty to ciągle zrywało ;-))

dzięki za próby pomocy

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3828
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #102 dnia: Grudzień 31, 2010, 10:52:42 »
:rotfl:

sorki, musiałem.. ale cieszę się, że Ci się udało.. :-)

Szczęśliwego Nowego Roku!

Offline tamula82

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 135
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #103 dnia: Luty 16, 2011, 21:28:19 »
Witam!
Mam problem z komputerem stacjonarnym: Po włączeniu przez chwilę są napisy na czarnym tle(jak przy normalnym starcie systemu) potem ekran robi się czarny, a na dole szary pasek -tak jakby się ładował,ale nic się nie dzieje.Komputer około 4 letni składany przez pana który kiedyś mieszkał gdzieś w okolicach Mieszka.Ktoś się może orientuje co mogło się stać i ile kosztowałaby naprawa? Z góry dziękuję za wszelką pomoc i informacje. System bodaj że windows xp,zero żadnego dźwięku.Dziecku coś tam nie chciało się załadować więc chciała uruchomić ponownie system,ale już się nie dało i jest tak jak pisałam.

Offline tamula82

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 135
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #104 dnia: Luty 16, 2011, 21:55:08 »
System bodaj że windows xp,zero żadnego dźwięku.Dziecku coś tam nie chciało się załadować więc chciała uruchomić ponownie system,ale już się nie dało i jest tak jak pisałam.